A KATONASÁG VALÓDI „REJTETT ELLENSÉGÉT” SZENÁTUSI MEGHALLGATÁSOKON FEDIK FEL
A törvényhozók a túladagolásra összpontosítanak

A pszichofarmakológiai gyógyszerezés a katonaság veteránjai körében az egyik legfontosabb tényező a magas öngyilkossági mutatókat illetően – ezt közölték a szakértők az Egyesült Államok szenátoraival 2014 novemberében.

A szakértőkből álló bizottság és az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért által benyújtott tanúsításokra reagálva a Veteránügyek Bizottsága sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a gyógyszer-túladagolásra, mint bármely korábbi meghallgatás során.

A vermonti Bernard Sanders szenátor által elnökölt bizottság meghallgatta Susan Selke-t, annak a Clay Hunt tengerészgyalogosnak az édesanyját, aki 28 éves korában önmaga vetett véget életének 2011-ben, miután megjárta Irakot és Afganisztánt. Mivel lehangoltságról panaszkodott, a Veteránügyi Minisztérium orvosai pszichotrop gyógyszerekből álló koktélt írtak fel neki, és valahányszor kedvezőtlen hatásokról számolt be, újabbakat írtak fel neki – mondta el Selke.

tovább >>

A PSZICHIÁTRIA TERÜLETÉN ELKÖVETETT VISSZAÉLÉSEK FELFEDÉSE
A veteránok követelik, hogy vessenek véget a katonák gyógyszerezésének

Tekintve, hogy a veteránok között közel háromszoros mennyiségben fordul elő az öngyilkosság, mint az általános népesség körében, azok, akik szívükön viselik katonáink sorsát, sürgős választ keresnek, amely megoldja ezt a válságot. A választ a CCHR A rejtett ellenség – A pszichiátria burkolt terve mögött című dokumentumfilmje jelenti, amely felfedi a pszichotrop szerek, a veteránok gyakori öngyilkosságai, a hirtelen halálok és a katonaságon belüli egyre jellemzőbb erőszak közötti összefüggéseket.

Hannis Latham nyugalmazott zöld sapkás őrmester és John Henke, az USA légierejének nyugalmazott ezredese olyan veteránok, akik azon dolgoznak, hogy más veteránokat és katonákat megvédjenek a pszichiátriai szerektől, és a filmet rendszeresen vetítik országszerte veteránok számára.

„A pszichiátriai szerek modern hadviselésünket sokkal végzetesebbé teszik a szolgálatból visszatérő katonák számára, mint bármely háború a múltban” – mondta Hannis Latham, az Amerikai Hadsereg zöld sapkásai 10. különleges alakulatának nyugalmazott őrmestere.

„Ahelyett, hogy regeneráló programokat hoznának létre a visszatérő veteránok számára, amelyek olyan normális emberekként ismerik el őket, akik igencsak abnormális élményeken mentek át, veteránjainknak gyakran írnak fel antipszichotikumokat, nyugtatókat és antidepresszánsokat, és gyakran mondják nekik, hogy csak birkózzanak meg vele, és szedjék össze magukat.”

John A. Henke nyugalmazott ezredes, az USA légierejének többszörösen kitüntetett pilótája, katonai lelkész és klinikai pszichológus, aki részt vett a Pentagon helyettes államtitkárának harcképességi felmérésében, a következőket mondja:

tovább >>

Legyenek felelősségre vonhatók
AZ ÁLDOZATOK CSALÁDJAI VÁLASZOKAT KÖVETELNEK

„Andrew-ra mindig is úgy fogunk emlékezni, mint kitűnő tanulóra, sas cserkészre, haditengerészre és a fiunkra.”
– Shirley White, Andrew édesanyja

Andrew White tizedes egészséges, lelkes és elkötelezett, 23 éves tengerészgyalogos volt, aki épp egy kilenc hónapos kiküldetésről tért vissza Irakból. Számos katonatársához hasonlóan látszólag átlagos háborús megterheléstől szenvedett – álmatlanság, rémálmok és nyugtalanság. A fiatal tizedes a katonaság mentális egészségügyi rendszeréhez fordult segítségért.

Egy 11 hónapos időtartam során a Veteránügyi Minisztérium orvosai Andrew számára egy 19 különféle gyógyszerből álló koktélt írtak fel – ez tartalmazott antidepresszánsokat, antipszichotikumokat és benzodiazepineket (nyugtatókat). Családja szörnyülködve nézte végig testi, szellemi és érzelmi leépülését, és pár rövid hónap leforgása alatt a fiú számukra is felismerhetetlenné vált.

Andrew édesanyja, Shirley White így emlékezett vissza: „Képtelen volt funkcionálni. Olyan volt, mit egy zombi. Olyan volt, mintha egy idős embert kellett volna ápolnunk.” Amikor Shirley és férje, Stan kérdőre vonták Andrew orvosait a gyógyszerek hatásaival kapcsolatban, „ők csak annyit mondtak: »Időre van szükség (a gyógyszereknek, hogy hassanak).«”

tovább >>

TÉNYEK
Drogok és halál

2012: Több katona halt meg öngyilkosságban, mint harcban, átlagban naponta egy. A veteránok között előforduló öngyilkosságok száma elérte a napi 22-t.

2005–2011: A köztudottan öngyilkos és erőszakos viselkedést kiváltó tudatmódosító szerek katonaságon belüli felírása 696%-kal nőtt.

2004–2012: Az FDA 14 773 bejelentést kapott olyan pszichiátriai szerekről, amelyek gyilkos gondolatokhoz és gyilkossághoz, mániához és erőszakhoz vezettek.



Egy neurológus megkérdőjelezi a „hirtelen halálokat”

Fred Baughman Jr. kaliforniai neurológus 400 katona és veterán olyan megkérdőjelezhető haláláról szóló listát állított össze, amelyek nagy részét „természetes okoknak” tudták be.

„Mi az ördög lehet »természetes ok« egy 20 éves fiatalnál?” – teszi fel a kérdést Baughman.

Kutatása folytán arra a következtetésre jutott, hogy „az olyan hirtelen szívhalált, ahol nincs pulzus, és 4-5 percen belül beáll az agyhalál, valószínűleg a pszichiátriai szerekből álló koktélok, legfőképp az antipszichotikumok okozzák”.

tovább >>

AZ EMBERI JOGOK ÉS MÉLTÓSÁG HELYRE­ÁLLÍTÁSA A MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜGY TERÜLETÉN

A mentális egészség nonprofit őrzőjeként a CCHR a tagságára és az adományokra támaszkodik annak során, hogy végrehajtsa küldetését, amely az, hogy megszüntesse a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Ahhoz, hogy része legyen a világ legnagyobb olyan mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig 170 olyan törvény létrehozását segítette, amelyek védik az állampolgárokat a mentális egészségügy területén előforduló káros gyakorlatoktól.

LETÖLTÉSEK