DIANE STEIN SAJÁT CCHR-TEVÉKENYSÉGEIRŐL BESZÉL

Diane Stein 2014 óta tagja a CCHR floridai csoportjának, és munkájával több száz életet mentett meg. Elmondja, hogyan.
Diane Stein a CCHR Florida elnöke betekintést enged abba, hogy mi az, amit bárki megtehet a visszaélések ellen egy CCHR-csoport tagjaként.

Diane Stein 2014-ben segített a CCHR floridai csoportjának létrehozásában, amely azóta több mint 6900 panaszt nyújtott be, és 85 esetben érte el, hogy az állami hivatalok kivizsgálást indítsanak bűnöző pszichiáterek és létesítményeik ellen. Emellett 606 olyan személyt szabadítottak ki, akiket akaratuk ellenére tartottak bezárva pszichiátriai osztályokon.

Miért lettél a CCHR tagja?

Mert ez az egyetlen csoport, amely fellép a bűnöző pszichiátria ellen. Én egy harcos vagyok, mindig is az voltam. Én már gyerekként is kiálltam az iskolabuszon a kötözködőkkel szemben. Ha a szíved mélyén harcos vagy, olyan, aki nem csak sebtapaszt ragaszt a problémákra, hanem szeretné gyökerestül megszüntetni őket, akkor a CCHR a tökéletes hely a számodra.

Mit csinál az ember egy CCHR-csoport tagjaként?

Vannak alapvető tevékenységek, amelyeken a CCHR-csoportok dolgoznak, hogy megreformálják a mentális egészségügyet, például visszaélési eseteket találunk, panaszokat nyújtunk be, és törvénykezési akciókat kezdeményezünk. Ha épp csak most kezdi valaki a tevékenységet, először kereshet egy hozzá közeli aktív csoportot, ha felveszi a kapcsolatot a CCHR-ral. Ők útmutatást tudnak adni, miközben az illető lefekteti a tevékenysége alapjait.

Mindenki szeretne azonnali eredményeket elérni. Én úgy értem el azonnali eredményeket, hogy először is megismertem és megértettem a területemen hatályos mentális egészségügyi törvényeket, és azonosítottam a visszaélések legnagyobb forrását. Nálam ezek a gyerekekkel kapcsolatos visszaélések voltak, és a pszichiátriai kényszervizsgálatok a szülők tudta nélkül. Amikor megtaláltam a problémát, elkezdtem felvilágosítani a családokat a törvényről, a jogaikról, és hogy mit tehetnek a helyzettel kapcsolatban. Ez volt a kezdet, és innentől azon dolgoztam, hogy elvégezzem az alapvető tevékenységeket. Íme néhány dolog, amit meg lehet tenni:

 1. Találjon és dokumentáljon pszichiátriai visszaéléses eseteket.
 2. Nyújtson be panaszokat az ilyen visszaélésekről a rendőrségnek, orvosi vagy más szakmai engedélyeket kiadó testületeknek stb.
 3. Segítsen a visszaélések áldozatává váló személyeknek vagy családoknak, hogy megjelenhessenek a médiában, vagy interjút adhassanak dokumentumfilmekben, illetve nyilvános eseményeken beszélhessenek, és törvényhozókat kereshessenek fel.
 4. Dokumentálja a rendszerszintű visszaéléseket a pszichiátriai intézményekben, és nyújtson be panaszokat a megfelelő szerveknek.
 5. Végezzen kutatást a pszichiátria befolyásának kiterjedtségéről, ossza meg ezt az információt az önhöz legközelebbi CCHR-csoporttal, és használja fel helyi anyagokban, hogy felhívja a figyelmet a pszichiátriai visszaélésekre és bűnözésre.
 6. Kísérje figyelemmel és akadályozza meg a pszichiátria által kezdeményezett törvényjavaslatokat.
 7. Kísérje figyelemmel és támogassa azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az emberi jogokat védik, és felelősségre vonják a pszichiátriát káros gyakorlataiért.
„Ha a szíved mélyén harcos vagy, olyan, aki nem csak sebtapaszt ragaszt a problémákra, hanem szeretné gyökerestül megszüntetni őket, akkor a CCHR a tökéletes hely a számodra.”
 1. Informálja és világosítsa fel a közönséget a CCHR dokumentumfilmjeinek és anyagainak számos csatornán való terjesztésén keresztül: kiosztva az anyagokat, rendezvényeket tartva, a közösségi médián keresztül, sajtóközleményekkel stb.
 2. Használja a Pszichiátria: A halálipar DVD-t (vagy az utazó kiállítást, amikor ellátogat a térségébe), hogy pszichiátriai visszaéléses eseteket találjon és dokumentáljon, és hogy felvilágosítsa a közösségi vezetőket, a törvényhozókat és a politikai döntéshozókat.
 3. Dolgozzon szülőkkel, tanárokkal és más pedagógusokkal annak elérésén, hogy az ártalmas pszichiátriai/pszichológiai programokat és tevékenységeket kizárják az iskolákból és az egyetemekről.
 4. Írasson alá az emberekkel nyilatkozatot, hogy nem akarnak pszichiátriai ellátást, hogy megvédje őket a pszichiátriai beavatkozástól és kezeléstől. Látogasson el a cchrint.org/psychiatric-living-will oldalra egy ilyen nyilatkozatért!

Mire vagy a legbüszkébb a munkáddal kapcsolatban?

Már fiatal koromtól kezdve inspirálni és bátorítani akartam másokat, hogy harcoljanak a jogaikért. Erre vagyok a legbüszkébb. Csoportként, a közös célon dolgozva, maradandó változást fogunk elérni.


VESSÜNK VÉGET A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK