A PSZICHIÁTRIA TERÜLETÉN ELKÖVETETT VISSZAÉLÉSEK FELFEDÉSE
A veteránok követelik, hogy vessenek véget a katonák gyógyszerezésének

Tekintve, hogy a veteránok között közel háromszoros mennyiségben fordul elő az öngyilkosság, mint az általános népesség körében, azok, akik szívükön viselik katonáink sorsát, sürgős választ keresnek, amely megoldja ezt a válságot. A választ a CCHR A rejtett ellenség – A pszichiátria burkolt terve mögött című dokumentumfilmje jelenti, amely felfedi a pszichotrop szerek, a veteránok gyakori öngyilkosságai, a hirtelen halálok és a katonaságon belüli egyre jellemzőbb erőszak közötti összefüggéseket.

Hannis Latham nyugalmazott zöld sapkás őrmester és John Henke, az USA légierejének nyugalmazott ezredese olyan veteránok, akik azon dolgoznak, hogy más veteránokat és katonákat megvédjenek a pszichiátriai szerektől, és a filmet rendszeresen vetítik országszerte veteránok számára.

„A pszichiátriai szerek modern hadviselésünket sokkal végzetesebbé teszik a szolgálatból visszatérő katonák számára, mint bármely háború a múltban” – mondta Hannis Latham, az Amerikai Hadsereg zöld sapkásai 10. különleges alakulatának nyugalmazott őrmestere.

„Ahelyett, hogy regeneráló programokat hoznának létre a visszatérő veteránok számára, amelyek olyan normális emberekként ismerik el őket, akik igencsak abnormális élményeken mentek át, veteránjainknak gyakran írnak fel antipszichotikumokat, nyugtatókat és antidepresszánsokat, és gyakran mondják nekik, hogy csak birkózzanak meg vele, és szedjék össze magukat.”

John A. Henke nyugalmazott ezredes, az USA légierejének többszörösen kitüntetett pilótája, katonai lelkész és klinikai pszichológus, aki részt vett a Pentagon helyettes államtitkárának harcképességi felmérésében, a következőket mondja:

„Ahelyett, hogy a veteránoknak segítenének felépülni a háborúból, fájdalmaikat mindenféle erős szerekkel fedik el. Ezek a szerek, amelyek között opiát fájdalomcsillapítók és tudatmódosító pszichiátriai szerek is megtalálhatók, a függőséget erősítik, és hozzájárulnak a Veteránügyi Minisztérium betegeinek végzetes túladagolási számához, amely az országos átlag közel kétszerese.

Henke és Latham a film New York-i premierjén mondott beszédet 2014 májusában. Másokkal együtt ők is hatásos oktatóeszközként használják ezt a dokumentumfilmet a veteránok körében.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért a pszichiátria emberi jogokkal történő visszaéléseire rámutató bolygószintű kampánya részeként tizenkét nagy hatású, utazó multimédiás kiállítást finanszíroz. A CCHR Los Angeles-i nemzetközi központjában található állandó múzeumon alapuló kiállítások bemutatják a pszichiátria múltbeli és jelenlegi visszaéléseit; felfedik a pszichiátria összefonódását a gyógyszeripari társaságokkal; és bemutatják a pszichiátriai szerek továbbítási vonalát, amely világszerte milliókat tett függővé a pszichotrop szerektől.

Az utazó kiállításokat végigviszik minden kontinensen, és törvényhozási létesítményekben, továbbá nagyvárosok más jelentős pontjain állítják fel mindenfelé az Egyesült Államokban, Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Dél-Afrikában, Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon. A kiállításokon kormánytisztviselők, törvényhozók, orvosszakértők, pszichiáterek és pszichológusok, veteránok és katonasági alkalmazottak ezrei jelennek meg.



Egy neurológus megkérdőjelezi a „hirtelen halálokat”

Fred Baughman Jr. kaliforniai neurológus 400 katona és veterán olyan megkérdőjelezhető haláláról szóló listát állított össze, amelyek nagy részét „természetes okoknak” tudták be.

„Mi az ördög lehet »természetes ok« egy 20 éves fiatalnál?” – teszi fel a kérdést Baughman.

Kutatása folytán arra a következtetésre jutott, hogy „az olyan hirtelen szívhalált, ahol nincs pulzus, és 4-5 percen belül beáll az agyhalál, valószínűleg a pszichiátriai szerekből álló koktélok, legfőképp az antipszichotikumok okozzák”.

Közös tényezőket fedezett fel Andrew White és három másik nyugat-virginiai veterán esetében, akik mindannyian álmukban haltak meg 2008-ban, huszonvalahány évesen: „Mindannyiukat »PTSD«-vel diagnosztizálták – ami az agynak mindössze egy pszichológiai kórisméje, nem egy betegsége (testi rendellenessége); mindannyiuknak ugyanazt a gyógyszerkoktélt írták fel: Seroquel (antipszichotikum), Paxil (antidepresszáns) és Klonopin (benzodiazepin); és mindannyian »normálisnak« tűntek, amikor lefeküdtek aludni.

Más orvosokkal és a CCHR-ral közösen Dr. Baughman sürgős figyelmeztetést tett közzé: „Követelem, hogy a katonaságon belül azonnal vegyék tilalom alá az összes antipszichotikumot és antidepresszánst, amíg teljes körűen és teljes nyilvánosság mellett nem tisztázzák az állítólagos hirtelen szívhalálok tömeges előfordulásának mértékét és okait.”



AZ EMBERI JOGOK ÉS MÉLTÓSÁG HELYRE­ÁLLÍTÁSA A MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜGY TERÜLETÉN

A mentális egészség nonprofit őrzőjeként a CCHR a tagságára és az adományokra támaszkodik annak során, hogy végrehajtsa küldetését, amely az, hogy megszüntesse a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Ahhoz, hogy része legyen a világ legnagyobb olyan mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig 170 olyan törvény létrehozását segítette, amelyek védik az állampolgárokat a mentális egészségügy területén előforduló káros gyakorlatoktól.

LETÖLTÉSEK