EGY NEM TÚL BÉKÉS KONFERENCIA

Több mint 150 tiltakozó áll a nizzai Akropolisz Konferenciaközpont bejáratánál, hallatva hangjukat az Európai Pszichiátriai Társaság éves konferenciáján részt vevő pszichiáterekkel.
A CCHR Franciaország melegen üdvözölte a Európai Pszichiátriai Társaság konferenciáját.

Lehet, hogy Nizza festői tengerparti város a Francia Riviérán, de amikor az Európai Pszichiátriai Társaság (EPA) úgy döntött, hogy itt tartja az éves dáridóját, és a CCHR Franciaország úgy döntött, hogy ehhez ők is hozzászólnak, a helyzet sok mindennek volt mondható, csak békésnek nem.

Hogy a megjelent pszichiáterek üdvözölve érezzék magukat, a CCHR Franciaország tiltakozó gyűlést tartott a nizzai Akropolisz Konferenciaközpont bejárati ajtajánál olyan transzparensekkel, mint: „Elég a pszichiátriai visszaélésekből” és „Pszichiátria = barbarizmus, elektrosokk; betelt a pohár”.

Ezután megnyitották a Pszichiátria: A halálipar utazó kiállítást. Az elkövetkező napokban a kiállításra látogatók között voltak EPA-pszichiáterek, pedagógusok, ápolók, újságírók, pszichológusok, orvosok, szülők és diákok.

Egy ügyvéd, miután megnézte a kiállítást, elmondta megfigyeléseit, hogy a legtöbb beteg nem élvez megfelelő bírósági védelmet, és törvénytelenül kerül beszállításra. Egy ifjú holland pszichiáter azt állította, hogy nem áll szándékában pszichiátriai intézetben dolgozni a visszaélések miatt. Segíteni szeretne a betegein, nem gyógyszerezni őket.

De a legjobban maga az EPA mondta el a saját kongresszusa alatt, amikor is a The Lancet egy cikkéből idéztek: „Általános megfigyelés az orvosi szakmán belül az a nézet, hogy a pszichiátria nem kellőképpen tudományos, túlságosan távol esik az orvostudomány többi részétől, és más orvosi szakterületek gyakran rossz szemmel tekintenek rá.”

Teljesen egyetértünk.


TÉNYLEG SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Íme néhány vélemény azoktól, akik megnézték a Pszichiátria: A halálipar utazó kiállítást:

PSZICHIÁTRIAI ÁPOLÓ, USA

Ezt a kiállítást nagyon informatívnak találom. Csodálom, miért nem tanítottak nekem ilyeneket, amikor az iskolába jártam. Meggondoltam volna magam, hogy milyen szakmát választok.

DIÁK, USA

Örülök, hogy van ez a kiállítás. A szüleim ADD-gyógyszereket szedettek velem fiatalkoromban, és becsapva éreztem magam, de soha nem mondtam semmit. Most jobb érzésem van azzal kapcsolatban, amiről már akkor tudtam, hogy nem helyes.

TANÁR, IZRAEL

Azt gondoltam, a pszichiátria tiszta munka. Most már látom, hogy kegyetlenség.

PARLAMENTI KÉPVISELŐ, JAPÁN

Lenyűgöz a CCHR munkája. Most már értem, hogy a szülők és a gyerekek miért szenvednek a „fejlődési zavarok” megbélyegzéstől. A gyerekek gyógyszerezése nem megoldás.

NŐ, AKINEK FÉRJE PSZICHIÁTRIAI ELLÁTÁS SORÁN ÖNGYILKOS LETT, JAPÁN

Most már meg tudom érteni, miért halt meg a férjem. A halála előtt hittem abban, hogy a pszichiáterek tudnak segíteni a férjemen. Ez teljesen illúzió volt. Ez a kiállítás megmutatja a válaszokat a pszichiátriával kapcsolatos kérdéseimre.

ANYA, ÚJ-ZÉLAND

Ez a kiállítás ragyogó! Benne voltam a pszichiátriai rendszerben, és megtapasztaltam a szörnyű bánásmódot. Be voltam zárva egy kórházban, és az ápoló tablettákat nyomott le a torkomon az ujjaival. Egy ápoló azt javasolta, hogy csak úgy jutok ki, ha játszom a játékot, azt mondom, hogy jobban érzem magam, és máshogy érzékelem a mentális állapotomat. Segíteni akarok a CCHR-nak.


TÉNYEK

A PSZICHOTROP SZEREK PROBLÉMÁJA

Aki elmegy a pszichiáterhez, jó eséllyel egy recepttel távozik.
Íme a statisztikák:

4-ből 1

AMERIKAI

a jelentések szerint pszichotrop szereket szed, és ezek leggyakrabban antidepresszánsok

80 223 280

PSZICHOTROP SZEREKET SZEDŐ

az USA-ban 2017-ben, közülük 3,2 millió 12 év alatti

50%-kal

TÖBB HALÁLESET

pszichiátriai szerek túladagolásától az USA-ban, mint heroin-túladagolástól

57

MILLIÓ

receptet írtak fel 2014-ben Nagy-Britanniában, ami elegendő minden férfi, nő és gyermek számára

88

MILLIÁRD

dollárt költenek évente nemzetközileg pszichiátriai szerekreELÉG A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKBŐL

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK