MENNYI BIZONYÍTÉKUNK VAN ARRA, HOGY AZ ELEKTROSOKK KÍNZÁS? EGY ÓRA ÉS HUSZONKÉT PERCNYI.
Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért megdöbbentő, új dokumentumfilmje
#BanECT
Up Next
Cancel
HÁROM MÓDON KÜZDHET AZ ECT ELLEN.
„Tény: Az ECT károsítja az agyat. Pont... Az elektrosokkot már 50 évvel ezelőtt be kellett volna tiltani.”
– dr. Norman Shealy, idegsebész
MI AZ ECT?

Az elektrokonvulzív terápia, azaz ECT, egy olyan eljárás, amelyet pszichiáterek használnak. Akár 460 voltos áramot is átküldhetnek az agyon. Miért? Hogy epilepsziás nagyrohamot idézzenek elő, amelyről azt állítják, hogy „újraindítja” az agyat.

Ezt a teóriát azonban soha nem bizonyították. Valójában arra van elegendő bizonyíték, hogy az ECT jelentős és visszafordíthatatlan agykárosodást okoz.

Az emberi agy egy rendkívül bonyolult szerv, amely másodpercenként több mint 5 billió jellel kontrollálja a testet. Ezt még annál is kevesebb elektromosság használatával éri el, mint ami egy karórában használt elem egynyolcadának elektromossága. Egyetlen elektrosokk-kezelés 2300-szor nagyobb árammal ütlegeli az agyat, mint ami a működéséhez szükséges, így súlyos traumát okoz.

NÉHÁNY TÉNY AZ ECT-RŐL

  • Az ECT általi halálozási arány ötvenszer magasabb, mint az USA-beli gyilkossági ráta.
  • A csecsemőkori halálozási arány 7,1%-os volt az elektrosokkban részesített várandós anyák esetében.
  • Az elektrosokk során akár 460 voltnyi elektromos áramot is átvezetnek a koponyán, hogy epilepsziás nagyrohamot idézzenek elő.
  • A becslések szerint évente 100 000 amerikait elektrosokkolnak. Körülbelül 260 dollár értékű elektromos alkatrészből a pszichiáterek egy 5,4 milliárd dolláros sokkbirodalmat építettek fel.
  • Az emberi agy kevesebb mint 0,2 voltos elektromosságot használ a működéséhez. Ez mintegy egynyolcada egy karórában használt elemnek – 1,5 volt –, összevetve az akár 460 voltos árammal, amelyet egyetlen sokk-kezelés alkalmával átvezethetnek az agyon, és amely az agyműködéshez használt elektromosság 2300-szorosa.
  • Az elektrosokk mellékhatásai közé tartozik az amnézia (jelentős és állandó emlékezetvesztés), zűrzavar, tájékozódási zavar, apátia, érdektelenség, fejfájás, émelygés, a reakcióidő csökkenése, csökkenő intellektuális funkció és az elhalálozás.
  • Már 0–5 éves gyerekeket is sokkolnak a „kezelés” álcája alatt.
  • Az ECT hatására az IQ 20–40 pontot is eshet.
  • Az FDA soha nem követelt meg klinikai tanulmányokat annak bizonyítására, hogy az elektrosokk biztonságos vagy hatékony, annak ellenére, hogy már több mint 80 éve használatban van.

AZ ELEKTROSOKK ÁLTALI HALÁLOZÁSI ARÁNY ÖTVENSZER MAGASABB, MINT AZ USA-BELI GYILKOSSÁGI RÁTA. ENNEK MINDENKIT SOKKOLNIA KELLENE.

Ha ez a szám zavarja Önt, vegye fel velünk a kapcsolatot, és tudjon meg többet. Ha nem, akkor Ön bizonyára egy pszichiáter.

TWEETELJE
SEGÍTSEN VÉGET VETNI
A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!
ÁLLAMPOLGÁRI BIZOTTSÁG AZ EMBERI JOGOKÉRT
JELENTSE A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKET
Letöltések
Pszichiátria – Drogokhoz köti az Ön világát
INGYENES LETÖLTÉS