A REJTETT ELLENSÉG: A pszichiátria burkolt terve mögött

2013 elején az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának hivatalos weboldala bejelentette azt az ijesztő statisztikát, amely szerint a hadseregben előforduló öngyilkosságok száma 2012-ben messze meghaladta a harcban elesettek teljes létszámát – átlagosan közel napi egy eset fordult elő. Egy hónappal később egy még ennél is kijózanítóbb statisztikát jelentetett meg az amerikai Veteránok Ügyeinek Minisztériuma: az öngyilkos veteránok száma elérte a napi 22-t – megközelítőleg 8000-t egy évben.

folytatás >>

Mi az ÁLLAMPOLGÁRI BIZOTTSÁG AZ EMBERI JOGOKÉRT?

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) nonprofit szervezet, amely a mentális egészségügy területét figyeli, és eddig több mint 150 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó tevékenységek ellen. A CCHR hosszú ideje harcol azért, hogy visszaállítsa a mentális egészség területén az alapvető, elidegeníthetetlen emberi jogokat, amelyek többek között, de nem kizárólag: teljes körű tájékozott beleegyezés a pszichiátriai diagnózis orvosi helytállóságának, illetve a pszichiátriai kezelések kockázatainak tekintetében; jog az összes elérhető orvosi alternatívához; és jog bármilyen ártalmasnak tekintett kezelés visszautasításához.
folytatás >>

EREDMÉNYEK

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért – Több mint négy évtizede állítjuk törvény elé a pszichiátriát

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért a mentális egészségügy megreformálásának frontvonalán áll 1969 óta. Az ENSZ Emberi Jogok Bizottságának különleges referense „számos nagy reform” megvalósítását tulajdonítja a CCHR-nak, amelyek védelmezik az embereket a pszichiátriai visszaélésektől. A CCHR esetek ezreit dokumentálta, amelyek bemutatják, hogy a pszichiátriai szerek és a gyakran brutális pszichiátriai eljárások elmebetegséget okoznak, és erőszakot váltanak ki.
folytatás >>

CSELEKEDJEN!

Vegyen részt az emberi jogokért folytatott küzdelemben!

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nem csupán leleplezi a mentális egészségügy területén elkövetett emberijog-sértéseket, de az egész világon egyénekkel és csoportokkal dolgozik együtt aktívan azon, hogy megvalósuljon az olyannyira szükséges változás. Ebben ön is sokféleképpen segíthet.
további részletek >>LETÖLTÉSEK