Mi a CCHR?

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) egy nonprofit szervezet, amely a mentális egészségügy területét figyeli, és eddig több mint 150 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó gyakorlatok ellen. A CCHR hosszú ideje harcol azért, hogy visszaállítsa a mentális egészség területén az alapvető, elidegeníthetetlen emberi jogokat, amelyek többek között, de nem kizárólag: teljes körű tájékozott beleegyezés a pszichiátriai diagnózis orvosi helytállóságának, illetve a pszichiátriai kezelések kockázatainak tekintetében; jog az összes elérhető orvosi alternatívához; és jog bármilyen ártalmasnak tekintett kezelés visszautasításához.

A CCHR-t a Szcientológia Egyház és Dr. Thomas Szasz nyugalmazott pszichiáterprofesszor alapította 1969-ben, egy olyan időszakban, amikor a pácienseket embertelen körülmények között intézményekbe zárták, és megfosztották őket minden alkotmányos, polgári és emberi joguktól.

A CCHR kizárólag a mentális egészségügy területén működő figyelőszervezet. Munkáját sok egészségügyi szakember segíti, akik között vannak orvosok, tudósok, ápolók és az a néhány pszichiáter, aki állást foglalt a „betegségek” biológiai/gyógyszer alapú modelljével szemben, amelyet a pszichiátria és a gyógyszeripar folyamatosan reklámoz a szereik eladása érdekében. Ez egy politikamentes, nemvallásos nonprofit szervezet, amely kizárólag annak szenteli magát, hogy eltörölje a mentális egészségügyi visszaéléseket, és a pácienseket és fogyasztókat védelmező törvényeket léptessen életbe. A CCHR tanácsadó testületének tagjai – más néven a megbízottjai – között orvosok, tudósok, pszichológusok, jogászok, törvényhozók, pedagógusok, üzletemberek, művészek, polgári és emberi jogi képviselők vannak.

Az emberek gyakran kérdezik, hogy a CCHR azon a véleményen van-e, hogy senkinek sem lenne szabad pszichiátriai szereket szednie, de ez a weboldal nem véleményeket kíván hangoztatni. Az a célja, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyeket a sok milliárd dolláros pszicho-/gyógyszeripar el akar titkolni az emberek elől. Ennélfogva a kérdés valójában az, hogy joguk van-e az embereknek minden információhoz a következőkkel kapcsolatban: A) a gyógyszerek és/vagy kezelés ismert kockázatai elfogulatlan, tárgyilagos orvosi felülvizsgálat alapján; B) a gyógyszerek felírásának alapjául szolgáló diagnózis orvosi érvényessége; C) minden gyógyszermentes lehetőség (lényegében a tájékozott beleegyezés); és D) az általuk ártalmasnak tekintett kezelések visszautasításához való jog.

A CCHR több mint 40 éven keresztül dolgozott a teljes körű tájékozott beleegyezés megvalósításáért a mentális egészségügy területén, illetve a minden információhoz való hozzájutás jogáért a pszichiátriai diagnózisokkal és kezeléssel kapcsolatban – és ez nem csupán a közönséget tudatlanságban tartani akaró személyes érdekektől származó információkat jelenti.

Ennek szellemében ajánlunk önnek videókat, blogokat, híreket, orvosi szakembereket és információkat, amelyek segítségével felfegyverkezhet a tényekkel.

Mint nonprofit szervezet, a közönségtől érkező adományok segítségével tudjuk folytatni felvilágosító kampányainkat. 

LETÖLTÉSEK