HARC A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEK ELLEN

A CCHR információkat adott az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának arról, hogy 14 országban a gyermekeket tömegesen gyógyszerezik pszichotrop szerekkel.
A CCHR információkat adott az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának arról, hogy 14 országban a gyermekeket tömegesen gyógyszerezik pszichotrop szerekkel.
A CCHR felvette a kapcsolatot az ENSZ-szel, hogy véget vessen a kényszerítő pszichiátriai gyakorlatoknak.

Az évek során a CCHR felvette a kapcsolatot a világ legfelső etikai testületével, az ENSZ-szel, amikor az országok kormányai nem tettek megfelelő lépéseket. Ez magában foglalja azt, hogy 2010-ben és 2012-ben a CCHR Új-Zéland az ENSZ Kínzás Elleni Bizottsága számára ismertette annak részleteit, hogy Új-Zélandban a Lake Alice Kórházban megsértik az emberi jogokat. Az elektrosokkot és az egyéb kényszerítő pszichiátriai technikákat gyerekek megbüntetésére használták. Az ENSZ azzal reagált, hogy utasította az új-zélandi kormányt, hogy vezessenek be olyan rendszereket, amelyek a jövőben megakadályozzák a pszichiátriai visszaéléseket.

A CCHR értesítette az ENSZ Gyermekjogi Bizottságát arról, hogy milyen hatalmas mennyiségben írnak fel tudatmódosító szereket gyerekeknek 14 országban. A Gyermekjogi Bizottság erre válaszul meghallgatásokat tartott azzal kapcsolatban, hogy növekszik azoknak a gyerekeknek a száma, akiket figyelemhiányos hiperaktív zavarral (ADHD) címkéznek fel, és pszichostimulánsokkal gyógyszereznek. A bizottság javasolta egy olyan rendszer létrehozását, amely „figyelemmel kíséri a pszichostimulánsok gyerekeknél való túlzott használatát”.

A CCHR több évtizedes munkája nyomán, amellyel felfedte a kínzásnak beillő pszichiátriai kezeléseket, 2013-ban az ENSZ kínzással foglalkozó különleges referensének jelentése elítélte a kényszerítő sokk-kezelést és arra szólította fel az államokat, hogy „teljes körűen tiltsák be az összes kényszerített és a páciens beleegyezése ellenére történő orvosi beavatkozást, beleértve a páciens beleegyezése ellenére történő pszichosebészetet, elektrosokkot és tudatmódosító szerekkel való kezelést”.


TÉNYLEG SZERETNÉNK hallani ÖNRŐL

A CCHR kormányzati tisztviselőkkel, ügyvédekkel, civil szervezetekkel és másokkal dolgozik együtt. Íme néhány beszámoló tőlük:

KALIFORNIA ÁLLAMI SZENÁTOR, USA

„Büszkén adom át ezt a hivatalos nyilatkozatot az 50. évfordulójuk tiszteletére. Az önök elkötelezettsége aziránt, hogy segítsenek olyan törvényeket elfogadtatni, amelyek megvédik az egyéneket a fizikai bántalmazástól és a kényszert alkalmazó gyakorlatoktól, és segítenek helyreállítani az alapvető, elidegeníthetetlen emberi jogokat a mentális egészségügy területén, elismerést érdemel, és én tisztelgek önök előtt.”

INDONÉZIA NAGYKÖVETE, AUSZTRÁLIA

„Megdicsérem a CCHR-t, és gratulálok, amiért ilyen informatív és hasznos statisztikai kutatást és dokumentumfilmet készítettek, hogy növeljék a nagyközönség tudatosságát annak fontosságáról, hogy megértsük a pszichiátriai szerek veszélyeit. Azt hiszem, kölcsönös az az érzés, hogy aggasztónak tartjuk a pszichiátriai szerek veszélyes mellékhatásait, és hogy ezzel megfelelően foglalkozni kell tömegtájékoztatási kampányokban.”

IGAZGATÓ, ABLECHILD, USA

„Az AbleChild megtiszteltetésnek veszi, hogy egy olyan szervezet mellett állhat ma a csatamezőn, amely még soha nem adta fel, továbbra is felvilágosítja a nagyközönséget, és segít a törvényhozásban megvédeni a szülők jogait. A CCHR életeket ment! Közvetlen tanúi vagyunk a CCHR sikerének!”

PARLAMENTI KÉPVISELŐ, SVÁJC

„Sok éve ismerem már az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért-ot. A tájékoztató anyagukban lévő gondosan felkutatott tények segítségével betekintést nyertem a pszichiátria kétes üzelmeibe. Ez betekintést adott abba, hogy ezeknek milyen befolyásuk van a Ritalinnal és a hozzá hasonló pszichiátriai szerekkel való túlgyógyszerezésre, és képes voltam ezt felhasználni a parlamenti munkámban.”

ELNÖK, NEW YORK-I LAKÁSÜGYI HIVATAL, NAACP, USA

„Elismerjük, hogy »kiemelkedő szolgálatot végeznek a mentális egészségügyi visszaélések leleplezése területén. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) igazi vezető az országban.«”


TÉNYEK

50 ÉV – A STATISZTIKÁK

A CCHR már 50 éve szorítja a törvények közé a pszichiátriát, és védi az emberi jogokat. Íme a statisztikák.

50

ÉVE

védik az emberek jogait a mentális egészségügy területén

188

TÖRVÉNY

született, amely védelmezi az embereket a pszichiátriai visszaélés ellen

1,4 milliárd

DOLLÁR

kifizetve pszichiátriai bűnügyi és polgári jogi bírságként

170

PSZICHIÁTER

Évente 170 pszichiátert és pszichológust részesítettek fegyelmezésben visszaélések miatt, vagy ítéltek el bűncselekmény miatt

3923

PSZICHIÁTRIAI LÉTESÍTMÉNYT

zártak be a kártékony, sőt néha halálos gyakorlataikértA VISSZAÉLÉSEK MEGSZÜNTETÉSE

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy ön is része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK