CCHR TÜNTETÉS A NEUROBIOLÓGIAI KONGRESSZUSON

A CCHR Florida az orlandoi Hilton előtt három órás tiltakozó felvonulásuk megkezdése előtt.
A floridai Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért felemelte a hangját Orlandoban.

A Neurobiológiai Oktatási Intézet (Neuroscience Education Institute = NEI) megtartotta 2015-ös éves pszicho-gyógyszerészeti kongresszusát az orlandoi Hilton hotelben, Floridában, ahol több mint 1200 pszichiáter és mentális egészségügyi dolgozó gyűlt össze, hogy tájékozódjanak „a tudatmódosító szerek tudománya és hatékonysága” témájában, ami egy gyógyszergyárak által finanszírozott kezdeményezés volt.

De gondoskodva arról, hogy a kongresszusuk minden legyen, csak békés ne, a CCHR Florida csapata kivonult, hogy tüntessen az amerikaiak túlgyógyszerezése és ugyanezeknek a tudatmódosító szereknek a halálos mellékhatásai ellen. A példa kedvéért az ADHD-gyógyszerek nyolc országban több mint 40 figyelmeztetést nyertek el maguknak ártalmas mellékhatásaik miatt, úgy mint agresszió, depresszió és megnövekedett öngyilkossági hajlam.

A NEI egyik pszichiátere, Stephen M. Stahl nagy pénzeket kap pszichiátriai szerek felírásáért. Recepteket felíró orvosként 1,2 millió dollárt zsebelt be már pusztán egyetlen antidepresszáns, a Brintellix után.

„Az embereknek bizonyítékokat kell kérniük arra, hogy ezek a drogok működnek. De nem fognak találni” – mondta Diane Stein, a CCHR Florida elnöke.

Ennek révén, a CCHR munkatársai és önkéntesei kivonultak az utcákra táblákkal, melyeken hirdették, hogy „A gyerekkor nem egy mentális betegség” és „Pszichiátria: áltudomány és veszélyes drogok”.

Az elhaladó sofőrök támogatásuk kifejezéséül dudáltak, a seriff is meglátogatta a tüntetést, hogy kifejezze szolidaritását, és egy járókelő saját elhatározásából vizet hozott a tüntetőknek, akik több mint három órán át meneteltek. Egy elhaladó jármű ablakát letekerve, egy másik ember is odakiáltott: „Isten áldjon meg benneteket mindazért, amit tesztek!”



Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Ossza meg velünk a történetét, és hogy mit szeretne tenni, hogy segítsen véget vetni a pszichiátriai visszaéléseknek. Együtt változást tudunk hozni.

AMIKOR A SZEREIK NEM MŰKÖDNEK, AKKOR A PSZICHIÁTEREK ELEKTROSOKKAL TESZIK TÖNKRE AZ EMBEREK ÉLETÉT

Ken egy alkoholista apa mellett nevelkedett, aki fizikailag bántalmazta őt. 14 éves korában tudatmódosító szereket szedettek vele depresszióra. Amikor a drogok rontottak a helyzeten, felírtak neki egy másikat, ami csak tovább tetézte a problémáit.

Amikor 21 éves lett, azt mondta neki egy pszichiáter, hogy sokk „terápiára” van szüksége. Ken elmondta, hogy olyan sok szert szedettek vele, hogy kábulatában a beleegyezését adta.

A következő évben Ken 30 sokk-kezelést kapott. Ragaszkodott hozzá, hogy hagyják abba, mert tönkreteszik az emlékezőképességét.

Ken szellemileg teljesen zavarttá vált. Az apja tanította meg őt, hogy hogyan kösse be a cipőjét. Amikor egyedül sétált a háztömb körül, eltévedt. Az orvosa becslése szerint 50 pontot esett az IQ-ja.

Most, 27 évesen, Kennek ez a véleménye az elektrosokkról: „Nem emlékszem a gyermekkoromra, sem a középiskolára. Ez kitörli a múltad és a jövőd... nem mehetek egyetemre. Elfelejtettem, hogyan kell írni és olvasni. Valaki azt mondta, hogy ezek meggyilkoltak, és nagyra értékeltem, hogy az igazat mondta. Egy valóságos rémálom volt. Fel akarok szólalni, hogy ezek az emberek végre felhagyjanak azzal, amit csinálnak.”

Ken egyike annak a 100 000 amerikai felnőttnek és gyereknek, akiket évente elektrosokkolnak. Minden egyes történet hasonlóan elkeserítő. A túlélők súlyos fájdalmakról, boldogtalanságról, zűrzavarról, az emlékek törlődéséről és a független élet teljes elvesztéséről számolnak be.

És ez nem csak az USA-ban történik. Több mint egymillió embert – beleértve időseket, gyerekeket és terhes nőket – elektrosokkolnak világszerte minden évben.

Terjessze ennek a pusztító gyakorlatnak a hírét. Személyesen, a közösségi médián keresztül, a kormányzati tisztviselőknek: szólaljon fel. Képes változtatni a dolgok menetén.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉR IS SZÜKSÉGÜNK VAN

A mentális egészség nonprofit őrzőjeként a CCHR a tagságára és az adományokra támaszkodik annak során, hogy végrehajtsa küldetését, amely az, hogy megszüntesse a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Legyen része a világ legnagyobb olyan mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul: csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig 180 olyan törvény létrehozását segítette, amelyek védik az állampolgárokat a mentális egészségügy területén előforduló káros gyakorlatoktól.

LETÖLTÉSEK