A CCHR FÓRUM FELTÁRJA
A TUDATMÓDOSÍTÓ SZEREK VESZÉLYEIT

Az orvosi műhibákra szakosodott ügyvéd, Jim Pocrass elmagyarázta, hogy az orvosokat törvényileg milyen tájékoztatásra kötelezik, mielőtt tudatmódosító szereket írnának fel a betegeiknek.
A CCHR oktatási fórumot tart minden vallási felekezet és hivatás számára arról, hogy mit kell tudni és hogyan kell eljárni a tudatmódosító szerekkel kapcsolatban.

A Scientology Egyház és a néhai Dr. Thomas Szasz, a pszichiátria nyugalmazott professzora által 1969-ben társalapított Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért, a páciensek védelme és a pszichiátriai visszaélések eltörlése mellett kötelezte el magát.

Ennek a küldetésnek a szellemében, több mint 80 érdekelt tag gyűlt össze a Los Angeles-i Scientology Egyházban, a legkülönfélébb szakmákat és vallásokat képviselve, hogy megismerjék az igazságot a tudatmódosító szerek veszélyeiről, és hogy megtudják, mit tehetnek velük kapcsolatban.

A rendezvény a CCHR Halálos tévedés című dokumentumfilmje egy részletének levetítésével kezdődött, miután egy anya felszólalt, hogy ki szeretné deríteni az igazságot a fia öngyilkosságával kapcsolatban; nagyon elkeseredett, amikor megtudta, hogy a felírt tudatmódosító szerek okozták a halálát.

Az általános gyógyászatban a tájékozott beleegyezésbe beletartozik a kockázatok, az előnyök és az alternatívák elmagyarázása, hogy páciens jól átgondolt döntést hozhasson. A tájékozott beleegyezés gyakorlatát a pszichiáterek rendszeresen kerülik.

Majd Dr. Alan Sosin, drogelvonási specialista mondott beszédet, amelyben laikusok számára is érthető módon elmondta a tudatmódosító szerek az elmére és a testre gyakorolt összetett hatásait.

Ezután az orvosi műhibákra szakosodott ügyvéd, Jim Pocrass következett, aki felvilágosította a tömeget a Kaliforniában érvényes egészségügyi törvényekről. A végére minden résztvevő fel volt fegyverkezve a tényekkel arról, hogy az orvosok jogilag milyen információkat kötelesek adni a pácienseiknek, mielőtt arra bátorítanák őket, hogy tudatmódosító szereket szedjenek.

Az általános gyógyászatban a tájékozott beleegyezésbe beletartozik a kockázatok, az előnyök és az alternatívák elmagyarázása, hogy páciens jól átgondolt döntést hozhasson. A tájékozott beleegyezés gyakorlatát a pszichiáterek rendszeresen kerülik.

Hogy akcióba lendüljenek, és elvigyék az üzenetet a saját közösségeikben, a hallgatóság tagjai bőséges mennyiségű ingyenes oktatási anyagot kaptak a CCHR oktatói csomagjuk mellé – amelyekben megtalálható egy tanári kézikönyv, egy dokumentumfilm és egy információs füzetcsomag tanórákon, illetve csoportfoglalkozásokon való használatra.

„Ez volt a legjobb rendezvény, amelyen valaha részt vettem. Tényleg szükségem volt ezekre az információkra” – írta a hallgatóság egyik tagja a rendezvény utáni felmérésben. „Immár másfél éve szedek Prozacot, és most már tényleg szeretnék... egy végérvényes megoldást.”




TÉNYEK

AZ ÁLLAMPOLGÁRI BIZOTTSÁG AZ EMBERI JOGOKÉRT
terjeszti az igazságot az elektrosokk „terápiáról” (ECT).

100 000-en

KAPNAK ELEKTROSOKKOT

MINDEN ÉVBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

1,2 MILLIÁRD DOLLÁR

PROFITOT

zsebel be évente ECT-ből az amerikai pszichiátriai iparág.

100%-kal

NŐTT

a 65 évesek esélye arra, hogy elektrosokkot fognak kapni, a 64 évesekkel szemben. Mi a különbség? A Medicare (az USA állami egészségügyi programja idősek számára) 65 évesen lép életbe.

70%-a

AZ ELEKTROSOKK

áldozatainak nő.

1 MILLIÓ

EMBER

kap ECT-t világszerte minden évben.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉR IS SZÜKSÉGÜNK VAN

A mentális egészség nonprofit őrzőjeként a CCHR a tagságára és az adományokra támaszkodik annak során, hogy végrehajtsa küldetését, amely az, hogy megszüntesse a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Legyen része a világ legnagyobb olyan mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul: csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig 180 olyan törvény létrehozását segítette, amelyek védik az állampolgárokat a mentális egészségügy területén előforduló káros gyakorlatoktól.

LETÖLTÉSEK