ÁLLAMI GONDOZÁSBAN LÉVŐ GYEREKEK PSZICHIÁTRIAI HORRORTÖRTÉNETEI, HOGYAN SIKERÜLT A CCHR NÉMETORSZÁGNAK BEZÁRATNI EZEKET AZ INTÉZETEKET

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért németországi csapatának tagjai és más felháborodott állampolgárok tiltakoztak Németország fiataljainak az állami nevelőotthonokban történő gondozása ellen.
Látva a gyámügyi hivatalok és a nevelőotthonok romboló ténykedését, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Németország feladta a leckét a kormánynak.

2011-ben 178 millió eurót költöttek német gyámügyi hivatalokra a „gyermekek védelme” nevében, beleértve a gyermekek családoktól való elszakítását is, ami két évvel később elérte minden idők legmagasabb szintjét. 42 100 gyereket vettek el a családjuktól, és sokukat pszichiátriai nevelőotthoni gondozásba helyezték.

Ott gyakran szexuális zaklatás, erőszakos terápiák és szégyentelen túlgyógyszerezés áldozataivá váltak. Mindezt tovább ösztönzi a német Gyámügyi Hivatal (Youth Welfare Agency = YWA), amely havonta 1000 és 10 000 dollár közötti összeget fizet minden egyes nevelőotthonban nevelt gyermekért... minél több a „mentális zavar”, annál több a pénz, és annál több tudatmódosító szert adnak nekik.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Németország, látva ezt a romboló eseménysort, feladta a leckét a rendszernek.

2010-től fogva, a CCHR Németország számos panaszt nyújtott be brandenburgi tisztségviselők ellen – amely a kelet-német állam az ország fővárosának külkerületén –, az állami gondozásban lévő gyerekek pszichiátriai megcímkézésének és gyógyszerezésének ügyében.

Brandenburg felháborodott ifjúságügyi minisztere, Martina Münch, azonnal elrendelte a három legborzasztóbb ún. „Haasenburg otthon” kivizsgálását, ahol az állapotok annyira rosszak voltak, hogy két lány az öngyilkosságba menekült. De semmi sem tudta felkészíteni az Infjúságügyi Minisztériumot azokra a degradáló módszerekre, amelyekre a vizsgálat során derült fény: tizenéves lányokat arra kényszerítettek, hogy vetkőzzenek teljesen meztelenre a pszichiátriai munkatársak előtt, megalázóan „felügyelték” őket a mosdókban, szexuális zaklatták és hónapokig elkülönített zárkákban tartották őket, a kábulatig drogozták és erőszakkal lekötözték őket, aminek következtében a zúzódásoktól kezdve a törött karon át mindenféle sérüléseket szenvedtek.

Ennek fényében az államügyész 50 bántalmazásos esetet indított a létesítmények munkatársai és vezetői ellen.

Münch miniszter bezáratta az intézeteket, és visszavonta a működési engedélyüket; ez volt az első alkalom az ország történelmében, hogy a német kormány nevelőotthonokat záratott be. Azt mondta, hogy a „Haasenburg otthonok” soha többé nem fognak újra megnyílni, mert nem voltak „megreformálhatóak”. Ezt a döntés a Berlin-Brandenburgi Közigazgatási Felső Bíróság hagyta jóvá.

Másfél évvel később, négy másik pszichiátriai nevelőotthon is hasonló sorsra jutott; hasonló jelentések fényében azokat is bezáratták.

„A tizenévesek jóléte és emberi méltósága elsőbbséget élvez – mondta Kristin Alheit, az észak-németországi Schleswig-Holstein állam szociális minisztere. Ennek kell lennie az állami gyámügyi hivatal normájának.”



A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Hány haláleset kell még ahhoz, hogy véget vessünk az elektrosokknak?

A CCHR feltárja az elektrosokk dokumentált veszélyeit, beleértve a halált, szív- és érrendszeri komplikációkat és a memóriavesztést.

Sok ezer újabb agykárosítás, és az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) még mindig nem vizsgálta felül az elektrosokkra használt készüléket, más néven az elektrokonvulzív terápiát (ECT). Ehelyett az FDA bejelentette a terveket, hogy biztonságos és hatékony eszközként újrakategorizálják, megnyitva az utat a széles körű használat előtt.

Válaszul erre, a CCHR elindított egy társadalmi célú hirdetést, melyben figyelmezteti az embereket az elektrosokk „kezelések” dokumentált veszélyeire, úgy mint halál, szív- és érrendszeri komplikációk és memóriavesztés.

A CCHR és más érintett csoportok és orvosok követelik, hogy az eszköz készítői tegyenek eleget az FDA 1979-es rendelkezésének, miszerint klinikai bizonyítékot kell bemutatni annak biztonságos és hatékony voltára. Ilyen klinikai vizsgálatok mind a mai napig nem történtek meg.

Ennek ellenére, az Amerikai Pszichiátriai Társaság most arra kéri az FDA-t, hogy csökkentse a készülék gyerekekre vonatkozó kockázatok besorolását.

Látogasson el a cchr.org/ECT weboldalra, és tudjon meg még többet arról, hogyan állíthatja meg ezt a halálos gyakorlatot.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉR IS SZÜKSÉGÜNK VAN

A mentális egészség nonprofit őrzőjeként a CCHR a tagságára és az adományokra támaszkodik annak során, hogy végrehajtsa küldetését, amely az, hogy megszüntesse a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Legyen része a világ legnagyobb olyan mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul: csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig 180 olyan törvény létrehozását segítette, amelyek védik az állampolgárokat a mentális egészségügy területén előforduló káros gyakorlatoktól.

LETÖLTÉSEK