VANCOUVER ŐSLAKOSAI A CCHR KAMPÁNYA RÉVÉN ÚJ REMÉNYT KAPNAK

A vancouveri indián őslakosok képviselői büszkén nyitják meg a CCHR utazó kiállítást, hogy segítsenek népüknek feléleszteni a hagyományokat, és hogy elősegítsék a nép gyógyulását.
A Vancouver Downtown Eastside nevű negyedében megnyílt CCHR utazó kiállítás igazi keresztes hadjárat kezdetét jelentette Kanada őslakos népességének megmentésére a pszichiátriai visszaélések özönétől.

2017 áprilisában a CCHR a kanadai Vancouverben, a Downtown Eastside (DTES) nevű kerületben, egy a burjánzó drogfogyasztás és pszichiátriai programok által sújtott térségben nyitotta meg Pszichiátria: A halálipar című utazó kiállítását.

A 2068 látogató közül, akik felkeresték a kiállítást, sokan az indián közösség tagjai voltak – kanadai őslakosok. Bár ők Kanada népességének mindössze 4,3%-át teszik ki, a DTES lakosságának 40%-át alkotják.

A kiállítást felkereső őslakosok között sok olyan volt, aki öngyilkosság következtében veszítette el valamelyik szerettét. Az öngyilkossági arány közöttük kétszerese az országos átlagnak, pedig ironikus módon ők az országos átlagnál több „professzionális” mentális egészségügyi (vagyis pszichiátriai) segítséget kapnak. A 8%-os kanadai átlaggal összehasonlítva, az őslakosok 17%-a vesz részt pszichiátriai programokban.

Riasztóan világossá vált, hogy a magasabb szintű mentális gondoskodás ellenére a meredeken emelkedő öngyilkossági arány egyértelművé teszi ezeknek a pszichiátriai programoknak az eredménytelenségét, valamint annak szükségességét, hogy az őslakosok valódi megoldásokat találjanak.

Egy őslakos fafaragó művész fia elvesztésének történetét mondta el, aki hat hónappal korábban öngyilkos lett. A fia pszichiátriai szereket szedett. A közelmúltban egy közeli barátjának a fia is öngyilkosságot követett el, miközben tudatmódosító szereket szedett.

A CCHR Vancouver ügyvezető igazgatóját, Sharon Wernert – aki maga is indián származású – meghívták, hogy a Vancouver Co-op rádióban beszéljen. Sharon ezután Tommy Curley-t, a közeli Vancouver-szigeten élő Ehattesaht indián nép főnökét tájékoztatta.

A vezető figyelmeztető levelet írt saját népéhez, kijelentve: „A pszichiátria nem követi a mi hagyományainkat, gyermekeink túlzott gyógyszerezése bizonyíték erre. Arra biztatom népünk minden tagját, hogy igyekezzenek hagyományos módokat találni az elme és a lélek problémáinak orvoslására, és hogy minden esetben kérjenek második szakvéleményt egy kompetens, valóban felelős orvostól.”

Werner ezt követően csatlakozott Curley főnökhöz annak saját, reggeli rádióműsorában, ahol a pszichiátriai visszaélésekről volt szó. A CCHR speciális szemináriumokat is szervezett és tartott a vancouveri indián származású embereknek.

2018 februárjában egy második Pszichiátria: A halálipar utazó kiállítás nyílt, ahol Curley főnök vágta át a szalagot. Három szemináriumot tartottak, ahol a Tébolymarketing, A rettegés kora és A rejtett ellenség című CCHR-dokumentumfilmeket mutatták be.

Ennek akkora volt a hatása, hogy Jean Augustine kanadai parlamenti képviselő így ismerte el a CCHR munkáját: „Ez a munka biztos, hogy életeket ment meg.”A CCHR-csoportok az egész világon felvonulnak és demonstrálnak a pszichiátriai visszaélések ellen tiltakozva, ahogy itt, a floridai Sarasotában is.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Indítson egy CCHR-csoportot, vagy csatlakozzon valamelyikhez!

A CCHR küldetése teljesítésében olyan egyénekre számít az egész bolygón, akik elkötelezték magukat a mentális egészségügy területén elkövetett visszaélések felszámolása mellett. A CCHR csoportok hálózata folyamatosan bővül, és önt is szeretettel látjuk a sorainkban.

Szerezze be az anyagokat a CCHR.org weboldalról a tevékenységeihez, és kezdjen el dokumentumfilm-bemutatókat, szemináriumokat és aláírásgyűjtési kampányokat tartani az elektrosokk és a gyerekek gyógyszerezése ellen. Pert indíthat visszaéléses esetekben, de választhatja a számtalan más akció valamelyikét is a pszichiátria csalásainak leleplezésére.

Ha szeretne egy kiemelkedő CCHR-csoportot látni akcióban, látogasson el a scientology.tv oldalra, ahol a CCHR Florida elnöke, Diane Stein szembeszáll a pszichiátriai iparral és tervükkel, hogy gyerekek és családok „kezeléséből” profitáljanak. Nézze meg a CCHR dokumentumfilmjeit is a scientology.tv-n minden szombaton délután 6 és 9 óra között, Los Angeles-i idő szerint.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a csoportjával és bármi mással kapcsolatban, amire szüksége van.


VESSÜNK VÉGET A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK