ÖSSZEFOGÁS AZ NAACP-VEL A FEKETE AMERIKAIAK PSZICHIÁTRIA ÁLTALI BÁNTALMAZÁSÁNAK MEGÁLLÍTÁSÁÉRT

A pszichiátriai visszaélések és az elektrokonvulzív terápia megállítása érdekében Fred Shaw előadásokat tartott, valamint szemináriumokon és CCHR utazó kiállításokon szólalt fel szerte az USA-ban.
Fred Shaw olyan határozatokat fogadtatott el az NAACP-vel, amelyek megóvják az afroamerikaiakat a pszichiátriai visszaélésektől és az elektrokonvulzív terápiától.

Fred Shaw, az Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért (NAACP) inglewoodi/South Bay-i fiókszervezetének alelnöke és az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) közügyi igazgatója több mint 25 éve kezdett a mentális egészségügy területének megreformálásán dolgozni.

Amikor az Amerikai Pszichiátriai Társaság (APA) kérte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóságtól, hogy sorolják át az elektrosokkgépet azonos biztonsági kategóriába a kontaktlencsékkel, és ezt a fekete amerikaiak nagymértékű gyógyszerezése kísérte, Shaw-nak muszáj volt tennie valamit.

És tett is. A médiához fordult. Felszólalt több mint 19 rádióműsorban, továbbá a tévében és számos nyomtatott és online sajtóközleményben, míg végül 4,9 millió emberhez juttatta el a tényeket az elektrokonvulzív terápiáról (ECT) és a pszichotrop szerekről.

De 2016-ban emelte a tétet, először is csatlakozva a CCHR több mint 500 fős tiltakozó felvonulásához az APA atlantai éves találkozója során. A felvonulás és az azt követő CCHR utazó kiállítás üzenete az volt, hogy be kell tiltani az ECT-t. Nemcsak NAACP-tagok csatlakoztak hozzá, hanem a Black Lives Matter, a 10 000 Fearless, a Concerned Black Clergy és a Nation of Islam tagjai is.

Ezután Shaw ismét növelte a nyomást, személyesen vezetve 600 tüntető felvonulását az APA következő, San Diegó-i éves ülése idején, ahol csatlakozott hozzá a város NAACP-kirendeltsége, és üzenetük ismét így szólt: „Tiltsák be az elektrosokkot, mert az kínzás, nem kezelés.” Ezt hamarosan Pszichiátria: A halálipar kiállítások követték Harlemben és Washingtonban, ahol a kiállítás megtekinthető volt a Kongresszusi Fekete Választmány Alapítvány éves törvényhozási konferenciáján részt vevő kongresszusi képviselők számára.

Shaw ezenkívül előadás-sorozatot tartott olyan csoportoknak, mint a Dél-kaliforniai Tűzszünet, a Dél-Kalifornia a Kényszergyógykezelés Ellen, a Délnyugati Egyetem pszichológia-tantestülete, a Los Angeles-i Rendőrség klérustanácsa és az NAACP. Összesen több mint 12 000 főt ért el előadásokon és kiállításokon keresztül.

Shaw munkájának csúcspontját két NAACP határozati javaslat jelentette, egyik az ECT betiltására, a másik a gyerekek tömeges pszichotrop gyógyszerezése ellen. Az NAACP országos irodája mindkettőt egyhangúlag elfogadta, és kiküldték őket mind a 2000 NAACP-kirendeltségnek az USA-ban.A pszichiátriai visszaélések leleplezésével életeket ment. Mondja el nekünk történetét!

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Küzd a pszichiátriával? Meséljen róla!

Inspirálják önt a beszámolók arról, amikor a törvények betartására kényszerítik a pszichiátriát? Eszébe jutott már, hogy elmondhatná a saját történetét is?

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért egy megbízottakból, jogászokból, egészségügyi szakemberekből, biztosítási nyomozókból, gyermekjogi szószólókból, pedagógusokból, anyákból, apákból és testvérekből álló világméretű hálózat, akiket az a közös cél vezérel, hogy helyreállítsák az emberi jogokat és méltóságot a mentális egészségügy területén. Ahogy ezt olvassa, ön már része ennek a csapatnak.

Ha ön dokumentált, feltárt, bíróság elé vitt, perelt vagy törvényhozás útján megakadályozott pszichiátriai visszaéléseket, és szeretné saját küzdelmeit és sikereit megismertetni másokkal, szívesen hallanánk önről. A története esetleg bekerülhet egy jövőbeli hírlevélbe.

Küldje el történetét és fotóit. Mások inspirációt nyerhetnek belőle, és csatlakozhatnak hozzánk abban, hogy véget vessünk a pszichiátriai visszaéléseknek szerte a világon.

Szeretnénk hallani önről!


ELÉG A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKBŐL

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK