MÉXICO ÁLLAM ÉRTESÍTÉSE A VISSZAÉLÉSEKRŐL

(fent) A CCHR utazó kiállításának megnyitója México állam fővárosában, Tolucában; és (lent) a vendégek a kiállításon a megnyitó után.
A CCHR a Pszichiátria: A halálipar kiállítással tájékoztatta Mexikó polgárait.

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért elvitte az ütős Pszichiátria: A halálipar kiállítást México állam fővárosába, Tolucába, hogy felhívja a közösség figyelmét a kísérleti pszichiátriai kezelésekre és az általuk okozott károkra. E kezelések magukban foglalják normális viselkedések besorolását „zavarként”, illetve pszichiátriai szerek szedetését gyerekekkel és tizenévesekkel annak ellenére, hogy sok szerről adtak ki fekete keretes figyelmeztetést többek között öngyilkosságot és halált okozó hatásuk kapcsán.

A kiállítást Toluca polgármestere nyitotta meg, aki biztatta választóit, hogy tudjanak meg többet ezekről és más ártalmas pszichiátriai gyakorlatokról, hogy megvédjék magukat és a családjukat. Jelen volt a város püspöke és az állam emberi jogi biztosa is.

Ezt követően több mint 3600 tolucai lakos járta végig a kiállítást, amely oktatást, tájékoztatást és útmutatást nyújt a törvényhozóknak, az orvosi szakma tagjainak, emberi jogi aktivistáknak és a nagyközönségnek. A kiállítás célja cselekvésre bátorítani az embereket, hogy jelentsék és pereljék a pszichiátriai csalást és bűnözést, és szükséges reformokat idézzenek elő.

A ritka fényképek, dokumentumfilmek és a multimédiás kiállítás élénk képet festenek a pszichiátria történelméről és jelenlegi helyzetéről. Ez magában foglal sokkoló képi bemutatókat az agysebészetről, a szabadságkorlátozásokról és olyan szadista pszichiátriai kezelésekről, mint a nagyfeszültségű elektrosokk és a prefrontális lobotómia.


TÉNYLEG szeretnénk hallani ÖNRŐL

A CCHR.org anyagokkal látja el azokat, akik küzdeni akarnak a pszichiátriai visszaélések ellen. Íme néhány beszámoló tőlük.

OREGON, USA

„Láttam ezt a dokumentumfilmet [A rejtett ellenség] a Scientology Network adásában, és felnyitotta a szemem. Van egy 32 éves barátnőm, aki a légierőben szolgált, aztán pszichiátriai szereket szedettek vele, sőt intézetben tartották. Most kikerült onnan, és épp szokik le a szerekről. Szeretném vele együtt is megnézni, és odaadni neki a DVD-t, hogy megossza a veterán barátaival.”

PUERTO RICO

„Jó hasznát vettem a nekem küldött anyagoknak. Adtam már anyagokat a mentális egészségügyben érintett helyi hatóságoknak, a rendőrségnek és San Juan bíróságának. Igazán aktívan adom tovább az információkat a Tébolymarketingről.”

MEXIKÓ

„Nagyon hálás és izgatott vagyok e hihetetlen projekt miatt. Megkaptam a Tébolymarketing oktatócsomagot. Biztos vagyok benne, hogy ez a projekt sikeres lesz, mert segít az embereknek megérteni, hogy a mentális egészségügy nem játék.”

BRAZÍLIA

„Szeretném tudatni önökkel, hogy megkaptam az anyagokat, amelyeket a hirdetés mutatott: egy DVD-t, egy útmutatót tanároknak és brosúrákat. Tartottam még egy bemutatót [ezekről az információkról] körülbelül 20 tanárnak egy általános iskolában. Köszönöm.”

MEXIKÓ

„Szeretném megkapni a készletet. Többet akarok tudni a mentális egészségügyi problémákról. Szeretném tudni, hogyan lehet segíteni ilyen helyzetben lévő embereknek. Engem személy szerint az motivál, hogy vannak rokonaim, akiknek ilyen problémáik vannak.”

LOUISIANA, USA

„Megkaptam a készletet. Köszönöm. Megosztottam másokkal. A reakciók eltérőek voltak, a sokktól kezdve addig, hogy »tudtam, hogy nem stimmel, amit csinálnak, de nem tudtam rátapintani, miről van szó«. Aki csak látta a videót, jobban megértette, hogy mi folyik.”


TÉNYEK

AKARATUK ELLENÉRE

Szerte a világon emberek akaratuk ellenére ártalmas pszichiátriai kezelést kapnak.

3-ból 1

ELEKTROSOKKOLT

személy világszerte (a becsült évi 1 millió közül) a beleegyezése nélkül részesül ebben a kezelésben

70

SZÁZALÉK

növekedés a kényszerbeszállítások számában egy nyolcéves időszak alatt Németországban

10 000

EMBER

Ausztráliában évente több mint 10 000-en részesülnek pszichiátriai kényszergyógykezelésben a saját otthonukban

1800

ÖNGYILKOSSÁG

Évente ennyien követnek el öngyilkosságot kórházi tartózkodásuk során az Egyesült Államokban

195 000

BAKER-TÖRVÉNYEZETT

(kényszerbeszállításnak alávetett) személy volt Floridában egyetlen év alattA VISSZAÉLÉSEK MEGSZÜNTETÉSE

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK