JAPÁN HARCOL A PSZICHOTROP SZEREK ELHARAPÓZÁSA ELLEN

A japán CCHR megnyitott több Pszichiátria: A halálipar nevű kiállítást, és 15 szemináriumot tartott kimondottan japán parlamenti képviselőkre szabva.
A CCHR kiállításokat és szemináriumokat tartott japán parlamenti képviselőknek a pszichotrop szerekkel kezelt gyerekek számának csökkentésére.

2016-ban Japánban felülvizsgálták a fejlődési zavarban szenvedők támogatásáról szóló törvényt, hogy hangsúlyt fektessenek a korai beavatkozásra. Bár a változások állítólag az oktatási és a személyre szabott programokra koncentrálnak, világossá vált, hogy valójában riasztó módon megnövelték a pszichiátriai kezelés alatt álló és pszichotrop szerekkel kezelt gyerekek számát.

Ezért a CCHR Japán elkezdte felhívni a figyelmet arra, hogy a gyerekek emberi jogait sérti az, ha pszichiátriai címkével jelölik meg és bizonyított tudományos alap nélkül gyógyszerezik őket.

Először megrendeztek egy Pszichiátria: A halálipar kiállítást Tokióban a Bunkyo Civic Centerben. A megnyitón beszélt Dr. Kozu Kenicsi, a Megelőző és Alternatív Orvoslás Társaságának elnöke, aki gyógyszermentes megközelítéssel sikeresen kezel mentális problémákat. A média az országos Aszahi Sinbun és Mainicsi újságokban feltárta a bűnöző pszichiátriai kezeléseket.

A kiállítás utána áttelepült Oszakába, az Osaka Dawn Centerbe. A kormányzati tisztviselők eléréséhez szórólap formátumú meghívókat osztottak a prefektúra kormányépülete előtt. A kormányzat egyik munkatársa, aki ezt követően megnézte a kiállítást, azt mondta: „Én igazából a pszichiátriai szerek áldozata vagyok, ezért megértem, amit önök mondanak.”

A kiállítás délebbre is elment, Kóbéba, a szomszédos Hjógo prefektúrába, a Japán Pszichiátriai és Neurológiai Társaság 114. éves ülésére, amelynek témája „A pszichiátria hasonlósága és egyedisége az orvostudományban és az orvosi ellátásban” volt. A látogatásnak része volt egy az ellen tiltakozó felvonulás, hogy a japán pszichiátria valódi megoldások biztosítása helyett tudatmódosító szereket ír fel a betegeknek, különösen gyerekeknek, ugyanis 2002-től 2010-ig 84%-kal nőtt a 6–12 éveseknek kiadott receptek száma.

A kiállítás körútja Tokióban, a Júrakucso állomáshoz tartozó föld alatti bevásárlóközpontban zárult. A megnyitón beszélt a Lions Club egyik drogmegelőzési előadója, az Öngyilkosság-megelőzési Állampolgári Mozgalom elnöke és Tosima kerület közgyűlésének egyik tagja.

A probléma gyökerének kezeléséhez törvényekkel kell rendelkezni az állampolgárok jogainak védelmére és a mentális egészségügyi visszaélésekkel szembeni védelemre. Ezért a CCHR Japán elindított egy 15 részes előadás-sorozatot kifejezetten a parlament tagjainak tájékoztatására a pszichiátriával kapcsolatos statisztikákról és tényekről.

„Az emberi jogok védelmére irányuló programjuk nagyon fontos és szükséges az egyének és a társadalom számára.”

Az egyik ilyen előadáson egy 19 éves fiú olyan tapasztalatokról számolt be, hogy 13 éves kora óta részesül pszichiátriai „ellátásban”, és az állapota az erős gyógyszerektől csak rosszabbodott. Egyik orvosa, dr. Kifudzsi Kajoko, híres arról, hogy 4 tudatmódosító szert írt fel a 2 éves Rebecca Riley-nek, amelyek végül 4 éves korában a kislány halálához vezettek. Rebecca szülei börtönbe kerültek, ám Kifudzsi továbbra is praktizál.

Az egyik előadást látta 13 országos parlamenti képviselő és 20 titkárjuk. Egy gyászoló anya beszélt a lányáról, aki öngyilkosságot követett el, miután szexuális kapcsolata volt a pszichiáterével. A japán CCHR-ral együttműködve képes volt elérni, hogy elítéljék és börtönbe zárják a pszichiátert. A története könnyekre fakasztott egy parlamenti képviselőt, egy másik pedig elmesélt egy hasonló történetet egy barátnőjéről, akit szexuálisan bántalmazott a pszichiátere.

Ahogy egy parlamenti képviselő elmondta: „A fejlődési zavarokra vonatkozó helytelen információk rettenetes gondokat okoznak. Az emberi jogok védelmére irányuló programjuk nagyon fontos és szükséges az egyének és a társadalom számára.”


A VISSZAÉLÉSEK MEGSZÜNTETÉSE

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK