EGY EMLÉKEZETES ÉVFORDULÓ: A CCHR 50 ÉV EREDMÉNYEIT ÜNNEPLI

CCHR 50. évfordulós gála
Kevin Miller producer/igazgató átveszi a CCHR Emberi Jogi Díját
Andy Vickery texasi ügyvéd átveszi a CCHR Emberi Jogi Díját
A CCHR megalapítása 50. évfordulójának gálaestje (fent); Kevin Miller producer/igazgató (jobbra fent) és Andy Vickery texasi ügyvéd (jobbra lent) átveszi a CCHR Emberi Jogi Díját.
A CCHR stílusosan ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Visszatekintettek az emberi jogok védelmezésének történelmére, és elismerték harcostársaikat az Emberi Jogi Díjjal.

Emberi jogi aktivisták, törvényhozók, orvosok, ügyvédek, illetve közösségi és városi vezetők gyűltek össze a Langham Huntington Hotelben a kaliforniai Pasadenában 2019. április 13-án, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) megalakításának 50. évfordulója és az Emberi Jogi Díjak átadása alkalmából.

Az e mérföldkő elismeréseként kapott több tucat hivatalos nyilatkozat és jókívánság a CCHR által az emberi jogok területén elért számos eredményről tanúskodik.

Allison Folmar detroiti polgárjogi ügyvéd a beszédében megragadta a lehetőséget, és rámutatott, hogy „egy ügyvédekből álló hadseregre” van szükség a CCHR munkájának támogatására. Folmar, a CCHR tanácsadó testületének legújabb tagja üdvözölte „a CCHR 50 éves harcát az igazságért és szabadságért a mentális egészségügyi rendszerben”.

A CCHR olyan egyéneknek adja az Emberi Jogi Díjat, akik példamutató bátorságot tanúsítanak az alapvető emberi jogok visszaállításáért a mentális egészségügy területén. Az idei díjazottak között volt Andy Vickery texasi ügyvéd, aki több mint 30 éve áll ki a gyógyszergyárak ellen az erőszakot és öngyilkosságot kiváltó tudatmódosító szerek hatásai miatt. Vickery precedensértékű ítéletet vívott ki egy olyan ember családja számára, aki kioltotta három rokona és saját maga életét, miután antidepresszánst szedett, és az esküdtszék megállapította, hogy ok-okozati összefüggés van a gyógyszer és az erőszak között. A díj átvételekor azt mondta, hogy a CCHR „megmondja az igazságot a hatalomnak, ami alatt azt értem, hogy egy népszerűtlen, de lényeges igazságot a hatalmon lévők szemébe kell mondani, pedig ők esetleg nem akarják hallani”. Elismerte a CCHR-t az „elkötelezettségéért és kitartásáért”, és dicsérte a CCHR törekvéseit. A másik díjazott Kevin Miller író, producer és rendező volt, aki a reflektorfényt ráirányította a tudatmódosító szerek okozta mélyreható és szívfájdító károkra utánozhatatlan dokumentumfilmjeivel, melyeknek címe: Vénygeneráció és Levelek egy vénygenerációtól.

A CCHR-t 1969-ben alapította a Scientology Egyház és Dr. Thomas Szasz pszichiátriaprofesszor, aki azt mondta: „A magunk elé kitűzött feladat, hogy harcoljunk a pszichiátriában alkalmazott kényszer ellen, fontos. Ez egy nemes cél, amelynek megvalósítása közben az akadályok ellenére ki kell tartanunk. A lelkiismeretünk megköveteli, hogy legalább ennyit megtegyünk.”

Az elmúlt 50 évben a CCHR szerte a világon számos harcostársával együttműködve szembeszállt a pszichiátriában alkalmazott kényszerrel. A következő 50 év elébe azzal néz, hogy továbbra is elhozza az igazságot a mentális egészségügy területére. Lásd az Egy pillantás öt évtized győzelmeire című cikkben, hogy a CCHR a történelme során milyen sikereket tudhat magáénak ebben a törekvésében.Ha ön ismer valakit, akit pszichiátriai visszaélés ért, tudassa a CCHR-ral még ma!

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Védekezzen a pszichiátriai visszaélésekkel szemben

A CCHR küldetése megszüntetni a mentális egészségügy álcája mögött elkövetett visszaéléseket, és gondoskodni minden beteg és fogyasztó védelméről.

A CCHR bejelentéseket kap olyan egyénektől, akik visszaélések áldozatai lettek, miután segítséget kértek pszichiáterektől és/vagy pszichológusoktól, továbbá téves diagnózist kaptak, és akaratuk ellenére káros pszichiátriai kezeléseknek vetették alá őket. Ez magában foglalhatja a pszichiátriai gyógyszereket, amelyeknek dokumentáltan súlyos mellékhatásaik vannak, továbbá a kényszerbeszállítást és az elektrosokkot.

A CCHR gyakran segíteni tud az ilyen embereknek, panaszokat nyújtva be vagy saját jogászaival további kivizsgálást végezve az ügyben.

Ha valakinek az anyja, apja, felesége, testvére, gyermeke vagy barátja pszichiátriai „kezelés” eredményeként meghalt vagy megsérült, kérjük, írja le a pontos részleteket, és mellékeljen minden dokumentált bizonyítékot a cchr.org.hu/abuse weboldalon. Minden információt szigorúan bizalmasan kezelünk.

Segítsen véget vetni a visszaéléseknek! Írjon minél előbb!


A VISSZAÉLÉSEK MEGSZÜNTETÉSE

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy ön is része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK