A CCHR FELHÍVJA A FIGYELMET NEVADÁBAN A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKRE

A CCHR fontos információkat nyújtott a mentális egészségügyről a nevadai törvényhozóknak és asszisztenseiknek azáltal, hogy elhozta a parlamentbe a pszichiátriát bemutató utazó kiállítását.
A CCHR fontos információkat nyújtott a mentális egészségügyről a nevadai törvényhozóknak és asszisztenseiknek azáltal, hogy elhozta a parlamentbe a pszichiátriát bemutató utazó kiállítását.
A CCHR fontos információkat nyújtott a mentális egészségügyről a nevadai törvényhozóknak és asszisztenseiknek azáltal, hogy elhozta a parlamentbe a pszichiátriát bemutató utazó kiállítását.
Egy kiállítás az állami parlamentben felfedte a káros pszichiátriai gyakorlatokat.

Nevada állam törvényhozóinak sok problémával kell megbirkózniuk, miközben évente több száz törvényjavaslatra szavaznak igennel vagy nemmel. Ebben az évben egyes javaslatok például nagyobb szabadságot akartak adni az iskolai tanácsadóknak és pszichológusoknak arra, hogy több mentális és viselkedés-egészségügyi szolgáltatást nyújtsanak a tanulóknak az iskolákban.

A törvényjavaslatok azonban nem veszik figyelembe, milyen erőszakot vált ki sok pszichiátriai szer, amelyet az ilyen egészségügyi szolgáltatások keretében gyakran felírnak. Az egyre nagyobbnak tűnő iskolai erőszak párhuzamba állítható az iskolákban nyújtott mentális és viselkedés-egészségügyi szolgáltatásokkal.

És tekintve, hogy Stephen Paddock, a Las Vegas-i lövöldöző, aki 2017-ben 58 embert ölt meg, Valiumot szedett, bőven van ok arra, hogy Nevadában riadót fújjanak.

Egy másik nagy aggodalmat okozó terület az erőszak és az öngyilkosságok visszaszorításában az elektrosokk, amely egyéb „mellékhatásai” mellett okozhat félelmet, szorongást és zavarodottságot, valamint hallucinációkat.

Hogy felhívják a figyelmet ezekre, illetve más problémákra a mentális egészségügyben, a CCHR elhozta a Pszichiátria: A halálipar című utazó kiállítást közvetlenül Nevada állam parlamentjébe a testület 80. ülésszaka alatt.

Nevada állam három törvényhozója is jelen volt, hogy megnyissa a kiállítást, a kiállítás két napja alatt pedig 150 törvényhozó és az asszisztenseik, valamint lobbisták tettek látogatást, és látták az igazságot, hogy milyen kárt okoznak a „segítség” álcája alatt.


TÉNYLEG SZERETNÉNK hallani ÖNRŐL

A CCHR utazó kiállításainak látogatói a világ minden részéről megosztják saját történetüket, tragédiáikat és felismeréseiket.

KORMÁNYZATI DOLGOZÓ, ARIZONA, USA

„Információkra volt szükségem, mert a gyerekeim orvosa pszichiátriai szereket akar szedetni velük ADHD kezelésére. Én inkább természetes megoldást keresek. Hálás vagyok a kiállításukért, amely megerősítette bennem azt, amit a pszichiátriai szerekről gondoltam.”

ISKOLAIGAZGATÓ, JAPÁN

„Nagyon sok gyerekre mondják, hogy fejlődési zavara van, és pszichiátriai szereket szedetnek vele. Pedig az állapotuk javítható megfelelő törődéssel és a környezet rendezésével. Meg kell óvnunk a gyerekeket a pszichiátriai szerektől.”

HOLOKAUSZTTÚLÉLŐ, A DREZDAI ZSIDÓ NŐK SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE, NÉMETORSZÁG

„A közelmúltig a családom tragikus sorsát nem a kiállításon látható dolgok tükrében néztem. Kelet- és Nyugat-Németországban eltitkolták, hogy a nácik gyilkológépezetének gyökerei lenyúlnak a pszichiátria örökléstani kutatásáig, és hogy ez adta az áltudományos indokot az »életre nem érdemes életek« megsemmisítéséhez.”

ÁPOLÓ, BERLINI CHARITÉ KÓRHÁZ, NÉMETORSZÁG

„A gyerekemet gátlástalan pszichiáterek küldték a halálba. Egy kegyetlen testi bántalmazás után a fiam egy elmegyógyintézetben keresett segítséget. Mindössze 22 órán át volt a pszichiátriai kórházban, de ez tönkretette az életét. Önként ment oda, mégis 9 és fél órán át nem engedték ki, és akarata ellenére pszichiátriai szerekkel tömték. Ragaszkodtam hozzá, hogy haladéktalanul kiengedjék, de még mindig erős tudatmódosító szerek hatása alatt volt, és ebben az állapotban elment sétálni, és valahogy a sínekre tévedt, és elgázolta egy nagy sebességű vonat. Azután halt meg, hogy kényszerkezelést kapott a pszichiátriai kórházban. Sajnos személyesen kellett megtapasztalnom azt, amit a CCHR leleplez: »Pszichiátria – segítség helyett halál.«”


TÉNYEK

VISSZATEKINTÉS AZ ÉVRE

Az elmúlt év terjeszkedést hozott, és még távolabbra jutott el a CCHR üzenete. Íme a statisztikák:

502 022

FÜZET

kiosztása tárta fel az igazságot a mentális egészségügy területén elkövetett visszaélésekről

118

ORSZÁG

rendelte meg a CCHR anyagait

157

MILLIÓ

embert értünk el a médián keresztül, hogy leleplezzük a mentális egészséggel kapcsolatos visszaélések valódi forrását

20 920

EMBER

látogatott el idén a CCHR Pszichiátria: A Halálipar Múzeumába a kaliforniai Hollywoodban

1853

RENDEZVÉNYT

tartottak a pszichiátriai visszaélések ellen azokért, akik nem szólhatnakVESSÜNK VÉGET A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy ön is része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK