VANNAK ÉRDEKELTSÉGEK AZ ELEKTROSOKK-KEZELÉSBEN.
ÉS VANNAK ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGEK IS.

A pszichiáterek, ECT-gép-gyártók és kormányzati szervek között érdekek hatalmas összeférhetetlenségeit találjuk.

Ezek mintapéldája Harold Sackeim, egy pszichológus és az ECT legfőbb hirdetője, aki több tízezer dollárt kapott az ECT-gépek gyártóitól, valamint legalább 9 millió dollárnyi állami támogatást az ECT „kutatására”.

Sackeim és jótevője, az USA Országos Mentális Egészségügyi Intézetének (NIMH) pszichiátere, Matthew Rudorfer, annyira jóban vannak, hogy közösen írtak egy fejezetet az egyik ECT-tankönyvbe.

Az NIMH-nál van Sarah Lisanby, az egyik kutatási osztály vezetője is, akit 10 pszichiátriai eszközöket gyártó céghez fűznek pénzügyi szálak.

Richard Weiner, az a vezető pszichiáter, aki eltávolította az agykárosodást az APA ECT beleegyező nyilatkozatáról, fizetett tanácsadóként is működött a két fő amerikai ECT-gép-gyártónál, melyek egyikének tulajdonosa a sokkolópszichiáter Richard Abrams. Weiner APA-munkacsoportja az ECT-ről készült jelentésében több mint 60 cikket idézett Abramstől.

Továbbá a korrupció e kusza pókhálójának összes kulcsjátékosa egyben egy vezető pszichiátriai kiadvány, a Journal of ECT szerkesztői tanácsának tagja is.

MENNYI ÁRAMOT TUD GENERÁLNI EGY ECT-GÉP? A VÁLASZT DOKUMENTUMFILMÜNKBEN TALÁLJA.
TWEETELJE
Letöltések
Pszichiátria – Drogokhoz köti az Ön világát
INGYENES LETÖLTÉS