4. fejezet: A kísérlet

A diagnózis alátámasztására végzett tudományos tesztelés teljes hiánya nem akadályozza meg a pszichiátereket abban, hogy veszélyes szereken végezzenek klinikai vizsgálatokat.

A mentális zavarokat nem igazolják, illetve mérik laborvizsgálatok. De nagy pénz forog kockán. A pszichiátriai szerek kutatása nagyban véleményeken alapszik, és gyakorta manipulálják. Ilyen elfogult kutatásokra alapozva fogadják el az Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hatóság (FDA) bizottságai rutinszerűen a potenciálisan végzetes mellékhatásokkal bíró tudatmódosító szereket a gyanútlan emberek életre szóló használatára.

De a kísérletezés itt nem ér véget. Más pszichiátriai gyógyszerkísérletek is felhasználják a Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyvében (DSM) található kitalált zavarokat, hogy még több profitot söpörjenek be a legártatlanabbak – a gyerekek – célbavételével.

TÉNY: Mivel óriási pénzek forognak kockán, a gyerekeken végzett pszichiátriai kísérletek elharapóztak, és 323 tanulmány készült el, vagy van folyamatban.

LETÖLTÉSEK