Üzenet az elnöktől

Rengeteg szülőtől tagadják meg azt a jogot, hogy megválassza, milyen a oktatást kapjon a gyereke; az elmét befolyásoló pszichiátriai szerek használatára kényszerítik őket; vagy kötelező „szűrővizsgálatoknak” vetik alá a gyermekeiket, amelyek során olyan mentális zavarok után kutatnak, amelyeknek a létezésére nincsenek tudományos bizonyítékok.

A CCHR eddigi eredményeinek köszönhetően azonban a következők valósultak meg:

 • Az USA-ban életbe lépett egy törvény, amely megtiltja az elektrosokk és a pszichiátriai agyműtét alkalmazását gyerekeken.
 • Az olaszországi Piemontban elfogadtak egy törvényt, amely megtiltja az elektrosokk alkalmazását gyerekeken, idős embereken és terhes nőkön.
 • Törvényeket fogadtak el azzal kapcsolatban, hogy tájékozott beleegyezés kelljen a kezeléshez, és ez lecsökkentette az embereken alkalmazott elektrosokkok számát.
 • Ausztráliában betiltották a mélyálom-terápiát – ez pszichiátriai szerek és elektrosokk halálos kombinációja –, amely 48 ember haláláért volt felelős.
 • Az USA-ban elfogadtak egy törvényt, amely megtiltja, hogy a gyerekeket az oktatás előkövetelményeként pszichiátriai szerek szedésére kényszerítsék.
 • Számos országban szabályokat és törvényeket fogadtak el a kényszert alkalmazó módszerek használata ellen.
 • Olyan törvényeket léptettek életbe, amelyek kimondják, hogy a pszichiáterek által a páciensükön elkövetett nemi erőszakot büntetőjogi bíróságokon kell elbírálni.
 • Jogi precedensek születtek, amelyek biztosítják, hogy azoknak a pácienseknek, akikkel szemben pszichiáterek visszaéléseket követtek el, joguk van polgári pert indítani, és kárpótlást kapni a bennük kárt tevő pszichiátriai kezelésekért.
 • Több ezer ember menekült meg az illegális benn tartástól vagy törvénytelen beszállítástól, és páciensek kapták vissza a törvény által biztosított és polgári jogaikat.  

A mentális egészség megteremthető, de csakis:

 • Nyugodt körülmények között végzett hatékony mentális gyógyítás által, amelyet türelem, biztonság és az emberi jogok tiszteletben tartása jellemez.
 • Az egyének személyes erejének, képességeinek, kompetenciájának, önbizalmának, stabilitásának, felelősségének és jó szellemi állapotának visszaállításával.
 • Magasan képzett, etikus szakemberek alkalmazásával, akik elsődlegesen a páciensek és a családtagok jó állapotát tartják szem előtt, nem a pénzügyi nyereséget.

Ez a leírás távolról sem hasonlít a pszichiátria által ma végzett mentális kezeléshez. A pszichiátria mentális egészség helyett mentális egészségtelenséget hoz létre, és több millió életet dönt romba.

A CCHR-nál mi azon dolgozunk, hogy olyan környezetet teremtsünk a mentális gyógyításhoz, amely az emberi méltóságot és tisztességet veszi alapul. Erőfeszítéseink eredményeképpen milliók menekültek meg a káros pszichiátriai kezelésektől.

Üdvözöljük önt a weboldalunkon, és reméljük, hogy él majd a lehetőséggel, hogy jobb jövőt biztosítson szeretteinek, barátainak és önmagának.

Tisztelettel:

Jan Eastgate
a Citizens Commission on
Human Rights International
elnöke

Jan Eastgate több mint 30 éve végez kivizsgálásokat a pszichiátriai visszaélések területén. Politikusok, jogászok, pszichológusok és polgári jogi aktivisták „fáradhatatlan harcosként” írták le őt, „rendkívüli elhivatottságú és bátorságú” személyként, „aki figyelemre méltó munkát végzett”.  Hazájában, Ausztráliában Jan Eastgate segítségével elérték, hogy királyi bizottság (a legmagasabb szintű kormányzati vizsgálótestület) vizsgálja ki a mélyalvás-kezelést, azt a halálos kimenetelű pszichiátriai gyakorlatot, amely pszichiátriai szerek erős keverékét alkalmazza elektrosokkal. A kormány betiltotta ezt a gyakorlatot, és több száz páciensnek nyújtott kártérítést. Jan Eastgate több mint 15 éve Los Angelesben, a CCHR nemzetközi központjában végzi munkáját, személyesen vezetett kivizsgálásokat pszichiátriai létesítményekkel és állapotokkal kapcsolatban Csehországban, Dániában, Görögországban, Németországban, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Oroszországban és az Egyesült Államokban.

LETÖLTÉSEK