5. fejezet: A tudatmódosító szerek próbája

A modern pszichiátria legkedveltebb eszközei a tudatmódosító szerek. De tényleg olyan biztonságosak, mint amennyire elhitették velünk?

Valójában a pszichiáterek és a gyógyszergyárak által tett kijelentések a tudatmódosító szerek biztonságosságáról távol állnak az igazságtól.

Először is, a gyógyszerbiztonsági vizsgálatokat főként maguk a gyógyszergyárak végzik, nem pedig kormányszervek vagy független laboratóriumok, ami nyilvánvaló összeférhetetlenség.

Mivel a pszichiátereknek nincs tudományos laboratóriumi tesztjük a javulás objektív mérésére, ez sok lehetőséget ad a pszichiátriai kutatóknak arra, hogy a gyógyszergyáraknak kedvező módon hamisítsák meg a vizsgálati eredményeket.

Sok-sok módja van annak, hogy egy vizsgálatot befolyásoljanak a negatív eredmények elkerülése érdekében, és annak is, hogy csak a pozitívumokat hangsúlyozzák a vizsgálatok során.

Egy gyógyszerszakértő így foglalta ezt össze: „A legtöbb kutatási eredmény bizonyíthatóan hamis.”

Az eredmény? Rengeteg negatív hatásról fedezték fel, hogy összefüggésbe hozható a tudatmódosító szerekkel – ilyen például a gyilkosság és az öngyilkosság.

A tudatmódosító szerek tesztjével kapcsolatos ilyen nagyságrendű csalás láttán az emberben felmerül a kérdés:

Hol vannak azok, akiknek meg kellene védeniük bennünket?

LETÖLTÉSEK