13. fejezet: A kár helyrehozatala

Mivel kudarcok hosszú és jól dokumentált sora áll mögöttük, a pszichiátereket és a szereiket támadások érik – fekete keretes figyelmeztetések a kormány részéről, törvényi korlátozások és több tízezer bírósági per.

Még maguk a pszichiáterek is bevallják, hogy „nincs megoldásunk az elmebetegségekre”.

Ám a helyzet valójában az, hogy működőképes megoldások százai léteznek, és ezek csak a pszichiáterek befolyása és a gyógyszergyárak pénze miatt kevéssé ismertek. Ezek a lehetőségek még azoknak is segíthetnek, akik a legnagyobb mentális nehézségekkel küszködnek.

Érdekes módon a legtöbb pszichiátriai problémát egy felfedezetlen és kezeletlen testi betegség okozza – és amikor ezt meggyógyítják, meggyógyul a „mentális panasz” is.

De mivel a pszichiáterek és a gyógyszercégek erős nyomást gyakorolnak az orvosi szakmára, ezt a tényt ritkán mondják el a pácienseknek.

Azért, hogy megvédje önmagát és a szeretteit, ragaszkodjon ahhoz, hogy teljes és pontos információkat kapjon az orvosától: számoljon be önnek az összes kockázatról és előnyről, amellyel a javasolt kezelés, más kezelések, illetve az jár, ha egyáltalán semmit sem tesz.

LETÖLTÉSEK