A GYILKOSSÁG RECEPTJE?

A tömeggyilkosságok és az őket követő virrasztások főcímeket generálnak, de hány szerettünket kell még elvesztenünk, mire az erőszak mögötti igazi gonosz kilétére is fény derül?
Egy BBC-dokumentumfilm felteszi a kérdést: vajon a pszichotrop drogok állnak az erőszak mögött?

Az értelmetlen erőszak nem kizárólag amerikai probléma. Ott van Andreas Lubitz példája, aki miközben antidepresszánsokat és benzodiazepint szedett, a Germanwings egyik repülőgépének másodpilótájaként Dél-Franciaországban szándékosan lezuhant a gépével, a fedélzeten tartózkodó mind a 150 utas halálát okozva. Aztán ott van Matti Saari Finnországból, egy szakácstanuló, aki kilenc diáktársát és egy tanárt lőtt le, egy másikat pedig megsebesített, mielőtt végzett volna magával. Ő egy antidepresszánst és Xanaxot szedett. Mamoru Takuma Ikedában, Japánban antidepresszánsokat szedett, amikor egy húszcentis késsel belopózott egy általános iskolába, és nyolc első és második osztályost ölt meg, míg legalább 15 másikat megsebesített.

2017 júliusában egy BBC UK Panorama dokumentumfilm A gyilkosság receptje címmel az antidepresszánsok szerepét vizsgálta James Holmes lövöldözős ámokfutásában, amelyben 12 embert ölt meg, és 70-et sebesített meg 2012-ben egy coloradói moziban, miután 17 héttel előtte antidepresszánsokat kezdett szedni. David Healy professzor beszélt Holmesszal 2015-ös tárgyalása előtt, és arra jutott: „Azt hiszem, hogy ha nem szedett volna Sertraline-t [antidepresszáns], senkit nem ölt volna meg.”

Healy professzor becslése szerint az elmúlt több mint egy évtizedben történt iskolai lövöldözések 90 százaléka antidepresszánsokhoz köthető. A CCHR új jelentése javasolja, hogy tartsanak meghallgatásokat a törvényhozásban, hogy teljesen felderítsék a pszichiátriai kezelés és az erőszakos cselekmények, illetve az öngyilkosságok közötti kapcsolatot.


Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Hogy mit mondtak a látogatók, miután megismerték a dokumentált tényeket a Pszichiátria: A halálipar kiállításon?

PSZICHIÁTRIAI ÁPOLÓ, LOUISIANA, USA

32 éve vagyok ápoló pszichiátriai/mentális egészségügyi klinikákon Louisianában. Mindig is a pácienseket védtem, és nyugtalanító változásokat figyeltem meg a szakmámban, különösen az elmúlt 15 évben. Szeretnék változást elérni. Köszönöm, hogy elérhetővé tették ezeket az adatokat és az ingyenes információs csomagot.

EVANGÉLIKUS LELKIPÁSZTOR, PERU

Lelkipásztor vagyok egy 2500 fős gyülekezetben. Magam is látom a pszichiátriai visszaéléseket, amelyektől Isten segítségével, remélem, megmenekülünk. Figyelmeztetni akarom a gyülekezetem tagjait ezekre a veszélyekre, amelyeknek ki vannak téve. Meg fogom mutatni nekik az önök anyagait, és becsületes hivatalos személyeket keresek, akik segíteni fognak nekem az információk terjesztésében.

TANULÓ, FRANCIAORSZÁG

Önök mindent elmondanak, amit gondolok, csak közben nem használnak csúnya szavakat! Mindennek szemtanúja voltam, amiről beszélnek. A legjobb barátaim „vegyi kényszerzubbonyban” vannak, és rettenetes emberré válnak, amikor ezeket a szereket szedik.

NYUGALMAZOTT RENDŐR, ALABAMA

Kérem, küldjék el nekem a DVD-t. Egy csomó olyan embert ismerek, aki pszichotrop szereket szed, és látnia kell ezt.

CÉGVEZETŐ, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

Sok éven át voltam a pszichiátriai ipar visszaéléseinek áldozata, és szeretném felvilágosítani az embereket a veszélyeiről, hogy segíthessek másoknak.

BIZTONSÁGI ŐR EGY PSZICHIÁTRIA LÉTESÍTMÉNYBEN, NAMÍBIA

Egy pszichiátriai létesítményben dolgozom, és mentális problémákkal küzdő páciensekre felügyelek. Úgy érzem, az önök oktatási anyagai segítenek nekem, mert adatokat adnak, hogy hogyan kezeljem a mentális betegséget és ezeknek a szegény pácienseknek a jogait. Már eddig is sok mindent láttam ebben a létesítményben, amivel nem értek egyet. Ezek az anyagok igazi áldást jelentenek számomra. A kollégáimmal is meg fogom osztani ezeket az adatokat.


TÉNYEK

PSZICHOTROP SZEREK „MELLÉKHATÁSAI”

Egyes pszichiátriai drogok „mellékhatásai” között az öngyilkosság és a gyilkos hajlamok is szerepelnek.

117%-OS

NÖVEKEDÉS

a pszichiátriai szerek felírásában az USA-ban 1999 és 2013 között.

24%-OS

NÖVEKEDÉS

az öngyilkosságok számában az USA-ban 1999 és 2014 között – véletlen?

41

MILLIÓ AMERIKAI

szed antidepresszáns szereket

65

ERŐSZAKOS BŰNTÉNY,

amely 693 embert ölt meg vagy sebesített meg három évtized alatt, olyan emberek műve volt, akik vagy pszichotrop szereket szedtek, vagy épp abbahagyták a szedésüket

409

GYÓGYSZERHATÓSÁGI FIGYELMEZTETÉS

pszichiátriai szereken. Köztük: önpusztítás, öngyilkosság, erőszakos viselkedés, agresszió és gyilkos képzetek.VESSÜNK VÉGET A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK