A JÖVŐ GENERÁCIÓJÁNAK VÉDELME OROSZORSZÁGBAN

A CCHR Oroszország elnökével, Tatjána Málcsikovával interjút készítenek a Pszichiátria: A halálipar tájékoztatási kiállítás előtt.
Hogyan állította meg a CCHR Oroszország azt a törvényjavaslatot, amely családokat szakított volna szét, és túlgyógyszerezéssel sújtotta volna egy ország jövőjét.

Nemrég, Nyugat-Közép-Oroszországban, egy pszichológus sétált be egy osztályterembe, és elrendelte, hogy a tanulók rajzoljanak egy képet egy emberről. Azután behívta a szülőket, hogy kiértékelje nekik az „eredményeket”. Egy anyát, akinek a fia „helytelenül” rajzolta le a képet, arra kényszerítettek, hogy helyezze át a gyermekét a fogyatékosságokkal bíró gyerekek osztályába.

A pszichológus, aki ezt elkövette, nem rendelkezett semmilyen törvényes felhatalmazással, hogy így tegyen, de egy törvényjavaslat, amely észrevétlenül majdnem átcsusszant a parlamenten, felhatalmazással ruházta volna fel pontosan ennek a megtételére, és még sokkal többre is, hacsak az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért oroszországi csapata közbe nem lépett volna.

A törvényjavaslat, amelynek címe, szépítő megfogalmazásban: „Pszichológiai segítség az Orosz Föderáció népessége számára”, 2014 júniusában lett előterjesztve, és „ingyenes mentális terápiát” ajánlott Oroszország kiskorúinak.

Fordítás: adjatok engedélyt a pszichológusoknak, hogy szabadon végrehajthassanak szűréseket és teszteket az elemi, az általános és a középiskolás korú tanulókon, szülői beleegyezés nélkül.

Az ilyen szűrések pszichiátriai kiértékelésekhez vezetnek, amit az esetek 98%-ában agykárosító szerek szedése, vagy valami még rosszabb követ. Továbbá, Nyugat-Közép-Oroszország esetében, a törvényjavaslat kötelezte a pszichiátereket, hogy megossza a gyerekek „bizalmas” pszichiátriai feljegyzéseit a rendőrséggel.

Ennek megfelelően, és egy pszichológussal végzett rövid interjút követően – és olyan kérdésekre adott válaszok után, mint: „Érzed magad néha levertnek?” –, a gyerekeket nevelőintézetbe küldhették volna, kiszakíthatták volna őket az otthonukból, és „a saját érdekükben” elszakíthatták volna őket a családjuktól.

A CCHR Oroszország ebből nem kért, ezért azonnal munkába is kezdett.

„A munkánk segített megmenteni több százezer gyereket kötelező pszichiátriai teszteléstől és gyógyszerezéstől.”

A csapat meg is tette az első lépést: a törvényjavaslat részletes jogi elemzését, amelyet elküldtek közvetlenül a parlamenti képviselőknek és a törvényjavaslat megírójának.

Ezután a médiához fordultak, és a törvényjavaslatról készített kritikát több mint 1100 újságárusnál terjesztették szerte az országban, ezreket érve el a sajtóvisszhang eredményként.

Hogy egy széles körű tájékoztatással megtámogassák munkájukat, a csapat lefedte Oroszországot a CCHR dokumentumfilmek kipostázásával iskoláknak és tanároknak. A Tébolymarketing filmet választották, amely lerántja a leplet a megcímkézés és gyógyszerezés gonosz rendszeréről, amelyre a teljes pszichiátriai ipar épül.

A CCHR Oroszország elnöke, Tatjána Málcsikova ezután készített egy online petíciót, A szülők jogainak védelme címmel. A petíció kifejtette a törvényjavaslat esetleges elfogadásának romboló következményeit, és benyújtották a törvényjavaslatok felülvizsgálatáért felelős bizottság képviselőasszonyához. A petíció elkezdett futótűzként terjedni, és 1848 aláírás gyűlt össze.

Továbbá, riadt szülők és állampolgárok személyes levelekkel bombázták a parlamentet, megkövetelve, hogy a törvényjavaslatot minden áron állítsák meg.

A csapata első győzelme október közepén történt. Miután megkapta a CCHR jogi elemzését, az Egészségügyi Minisztérium egy ügyvezetője visszaírt, hogy az ő oldalukon áll, és javasolni fogja a törvényjavaslat módosítását a családok és a gyermekek védelmében.

Ez volt az első a számos levél közül, amelyben megköszönték a CCHR munkáját, kifejezve az egyetértésüket a törvényjavaslat elemzésével.

„A reform kereke elindult – mondta Málcsikova. És megállíthatatlanul halad előre.”

A metaforája valóra is vált, ugyanis négy napon belül a törvényjavaslat szerzői közül 14-en vonták vissza az aláírásukat. December 8-ára a törvényjavaslatnak annyi volt.

Málcsikovát büszkeséggel tölti el a győzelem Oroszország következő generációjának nevében. Többnek tartja ezt egy puszta jogi győzelemnél.

„A munkánk segített megmenteni több százezer gyereket kötelező pszichiátriai teszteléstől és gyógyszerezéstől” – mondta.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉR IS SZÜKSÉGÜNK VAN

A mentális egészség nonprofit őrzőjeként a CCHR a tagságára és az adományokra támaszkodik annak során, hogy végrehajtsa küldetését, amely az, hogy megszüntesse a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Legyen része a világ legnagyobb olyan mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul: csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig 180 olyan törvény létrehozását segítette, amelyek védik az állampolgárokat a mentális egészségügy területén előforduló káros gyakorlatoktól.

LETÖLTÉSEK