HÍREK

TILTAKOZÁS A GYERMEKPSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEK ELLEN

Több minden várt az Európai Gyermekpszichiátriai Társaságra, mint amire számított a 18. alkalommal megrendezett éves kongresszusán Bécsben.

Az Európai Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Társaság elleni demonstráción a CCHR egy olyan transzparenssel tiltakozik, amelyen ez az üzenet olvasható: „ADHD: A PSZICHIÁTRIA TÖBB MILLIÁRD DOLLÁROS ÜZLETE – NEM ADUNK PSZICHIÁTRIAI SZEREKET A GYEREKEINKNEK.”

Az Európai Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Társaság 18. Nemzetközi Kongresszusának gyönyörű helyszíne, a bécsi Hofburg Palota csupán a gyermekpszichiátria területén elkövetett visszaélések csúf igazságának álcázására szolgált. A CCHR-nak eltökélt szándéka volt, hogy ezt nyilvánosságra hozza. Ezen nap alkalmából több mint 300 CCHR aktivista vonult fel Ausztriából, Magyarországról, Németországból, Szlovákiából, Csehországból, Franciaországból, Olaszországból, Dániából és Görögországból.

A demonstrálók egy „ADHD: a pszichiátria több milliárd dolláros üzlete – nem adunk pszichiátriai szereket a gyerekeinknek” feliratú hatalmas transzparenssel a kezükben vonultak fel, a plakátjaik pedig a gyerekekkel szemben elkövetett pszichiátriai visszaélések pontjait idézték. Ilyen például az a tény, hogy ma világszerte legalább 20 millió gyerek szed pszichiátriai szereket – olyan szereket, amelyek „mellékhatásaként” gyilkos vagy öngyilkos gondolatok is kialakulhatnak. A plakátok továbbá azt is világossá tették, hogy „A gyermekkor NEM mentális zavar”.

A felvonulókat egy fekete halottaskocsi követte, benne egy fehér, gyermekméretű koporsóval és virágokkal a pszichiátria fiatal áldozatainak emlékére. Az egyik ilyen áldozat egy olyan 18 éves fiú volt, aki egy olyan 22 órán át tartó pszichiátriai kezelés után vesztette életét, amelynek során 9 órán át tartották lekötözve, miközben pszichoaktív szerekkel tömték.

A demonstráció egészen a Hofburg Palota bejáratáig menetelt, ahol a gyermekek és serdülőkorúak pszichiátriai bántalmazásával kapcsolatos tényeket és statisztikákat ismertették a résztvevőkkel és a járókelőkkel.

LETÖLTÉSEK