TÖRVÉNY AZ ELEKTROSOKK GYEREKEKEN TÖRTÉNŐ HASZNÁLATÁNAK BETILTÁSÁRÓL

Pennsylvania állami törvényhozó testülete, ahol az 1809-es számú törvényjavaslatot benyújtották a gyerekeken használt elektrosokk-terápia alkalmazásának betiltására.
Két pennsylvaniai állami képviselő törvényjavaslatot nyújtott be a gyermekek védelmére az elektrosokkal szemben.

Az 1809-es számú törvényjavaslat, amelyet Tom Murt és Stephen Kinsey képviselők nyújtottak be, megtiltaná az elektrosokk-terápia (ECT) használatát a 16 évesnél fiatalabbakon.

„Bár az elektrosokk a felnőttek körében is vitatott kezelés, végképp megvetendő, amikor olyan gyerekeken végzik, akiknek nincs beleszólása abba, hogy beleegyeznek-e vagy sem ebbe a brutális kezelésbe – jelentette ki Murt egy sajtóközleményben. – Ennek ellenére még ma is sokkolnak gyerekeket. Ez a kezelés agykárosodást okozhat. Az én szememben ez a gyerekek bántalmazásának egy formája.”

„Az elektrosokk-terápia gyermekeken való használata égbekiáltóan kegyetlen és elfogadhatatlan – mondta Kinsey. – Az elektrosokk mellékhatásai még felnőttek esetében is borzalmasak. A gyerekeket nem szabadna kényszeríteni, hogy olyan kezelésnek vessék alá magukat, amely maradandó hatást gyakorolhat a testi és szellemi jóllétükre.”

Az ECT-nél akár 450 voltos áramot is átvezethetnek a személy agyán, teljes görcsrohamot idézve elő. Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának jelentései szerint ezek a rohamok komplikációkat okozhatnak, többek között szívrohamot, légzési nehézségeket, zavarodottságot, végleges emlékezetvesztést, agykárosodást és halált.

Becslések szerint 100 000 amerikai kap elektrosokk-kezelést minden évben.

A Pennsylvaniai Szociális Hivatal adatai szerint 2014-ben 13 ötévesnél fiatalabb gyerek kapott ECT-t, és ugyanebben az évben három 13–17 éves serdülő gyermeken is végeztek elektrosokkot.


Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Hogy mit mondtak a látogatók, miután megismerték a dokumentált tényeket a Pszichiátria: A halálipar kiállításon?

GYERMEK-PSZICHOTERAPEUTA

„Ez az igazság, és ezt el kell mondani.”

ANYA

„Rémisztő, de minden igaz. Fel kell nyitni a szemeket.”

ORVOSTANHALLGATÓ

„A tudás hatalom – minden orvosnak látnia kellene ezt a kiállítást. Ismerni kell a dolog gyökereit ahhoz, hogy megoldjuk. A pszichiátria áltudomány, és orvostanhallgatóként azt mondom, hogy nem szabadna tantárgyként oktatni sehol, semmilyen iskolában vagy egyetemen.”

SZÜLŐ

„A személyes nézőpontom az, hogy a pszichiáterek ostoba emberek, és valójában mészárosok. Börtönbe kellene zárni őket, egy apró cellába. Remélem, eltörlik a fajtájukat az egész világon. Felelős emberekre van szükségünk orvosként.”

NŐVÉR

„Nincsenek szavak, amelyek leírnák az ilyen kegyetlenséget, az emberi méltóság lábbal tiprását.”

KÖNYVELŐ

„Rendkívül szemfelnyitó és sokkoló. Igazán jó tájékoztató. A különféle képek ráébresztenek engem, hogy kapzsi, hataloméhes intézmények között élünk. Megoldásokra van szükségünk, mielőtt túl késő lesz.”

TANULÓ

„Nagyon érdekes, szinte hihetetlen. Remélem, a jövőben valaki képes lesz megállítani ezt az egészet. Sokkoló élmény volt.”

PEDAGÓGUS

„Azt hiszem, ez a kiállítás alapvető fontosságú ahhoz, hogy visszaadja az emberségnek azt a jelentését, amit elveszített.”


VESSÜNK VÉGET A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK