A JAPÁN EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTER 89 PSZICHIÁTER MŰKÖDÉSI ENGEDÉLYÉT VONTA BE

(fent) A St. Marianna Orvosi Egyetemi Kórház ügyvezetői főhajtással kérnek bocsánatot, miután 23 pszichiáterük és felügyelő orvosuk praktizálási engedélyét bevonták. (jobbra legfelül) Japán CCHR-koordinátora nyilvánosságra hozza a statisztikákat: egyetlen év alatt 20 000-en haltak meg pszichiátriai kórházakban. (jobbra fent) Látogatók a Pszichiátria: A halálipar kiállításon.
A CCHR Tokió két éven át tartó kivizsgálásával és közfelháborodást elérő kampányával rávette az Egészségügyi Minisztériumot, hogy végezze a munkáját a pszichiátriai visszaélések területén.

Miután egy borzalmas esemény demonstrálta a pszichiátriai „kezelés” pusztító hatásait, a japán egészségügyi miniszter példátlan módon 89 pszichiáter működési engedélyét vonta vissza csalással megszerzett bizonyítványaikra hivatkozva. Emellett elutasítottak ötből további négy új jelentkezőt is, akiknél felmerült a jelentkezésük meghamisításának gyanúja.

Egy a „mentális egészségügy által kinevezett pszichiáter” engedélyre van szükség ahhoz, hogy valaki a páciensek beleegyezése nélkül használhasson fizikai korlátozást, vagy elkülönítőbe helyezhessen pácienseket. De fékeket és ellensúlyokat biztosító ellenőrző rendszer nem létezik, így a pszichiáterek szabadon bezárhatnak, drogozhatnak, elkülöníthetnek és lekötözhetnek embereket, miközben extra költséget számolnak fel „szakmai” szolgáltatásaikért.

Japánban négy évtizede folyamatosan emelkedik a pszichiátriai intézetekben elhelyezettek száma, ami végül oda vezetett, hogy itt van a világon a legtöbb pszichiátriai ágy, és 290 000 páciens fekszik pszichiátriai kórházakban. Ezeknek majdnem fele kényszerbeszállítással került be, és körülbelül 1800-an halnak meg minden hónapban.

Miután éveken át folytatta a pszichiátria megdöbbentő statisztikáinak nyilvánosságra hozását, a CCHR Tokió úgy döntött, itt az ideje rávenni a kormányt, hogy végezze a dolgát, és állítsa meg az ámokfutást.

2015-ben a CCHR Tokió elérte az Egészségügyi Minisztériumnál, hogy saját kivizsgálást indítson a St. Marianna Egyetemmel kezdve. A minisztérium bizonyítékokat talált arra, hogy a pszichiáterek a mentális egészségügyi besorolásuk megszerzése érdekében meghamisítják a benyújtott igénylésüket. 23 egyetemi pszichiáter engedélyét vonták vissza csalásért.

A CCHR Tokió követelte, hogy a minisztérium vizsgáljon felül minden ilyen engedélyt. A nyilvánosság erős nyomására a minisztérium vizsgálatot is indított az előző öt év során kiadott 3374 engedélyre vonatkozóan. De lassan haladtak, és az eredményeket visszatartották.

A fordulópontot Japán történetének egyik legsúlyosabb gyilkossági esete jelentette. Egy férfi ámokfutásba kezdett, és 19 fogyatékost ölt meg, míg 25 másikat megsebesített. Alig néhány hónappal előtte a gyilkost a pszichiáterek kényszerbeszállítással állították elő, majd 12 napra rá elengedték.

A miniszterelnök elrendelte a kényszerbeszállítás felülvizsgálatát. A CCHR lerántotta a leplet a pszichiátriáról, bemutatva, hogy a „kezeléseik” hogyan vezetnek erőszakos viselkedéshez és gyilkos hajlamokhoz.

Ezt követte a CCHR felfedezése, hogy az a pszichiáter, aki felelős volt a gyilkos bezárásáért, saját mentális besorolását illegálisan szerezte; egyike volt annak a 3374 pszichiáternek, akiket újravizsgált a minisztérium, amely azonban még adós volt az eredménnyel. Amikor a CCHR nyilvánosságra hozta a történetet, az ezt követő médiavihar cselekvésre kényszerítette a minisztériumot, és 89 pszichiátriai engedélyt vontak vissza azonnali hatállyal.Egy CCHR-önkéntes látogatókat kísér a Pszichiátria: A halálipar utazó kiállításon a tajvani Tajcsungban.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Csatlakozzon hozzánk az egyik utazó kiállításunkon!

Az egyik módszer, amely révén a CCHR tájékoztatja és felvilágosítja az embereket a pszichiátriai visszaélésekről, a Pszichiátria: A halálipar utazó kiállítások. Ezek a magas színvonalú bemutatók dokumentálják, hogy a pszichiátria olyan iparág, amelyet a profit motivál, és hogy színlelt segítsége gyakran halált okoz. Ez a vezető nélküli körséta, amely dokumentumfilmekből és bemutatótáblákból áll, hiteles forrásanyag a múltbeli és jelenbeli pszichiátriai elméletekről és gyakorlatokról.

Ezek a „mozgó múzeumok” mind az öt kontinenst bejárják városról városra haladva, hogy mindenkihez eljuttassák az igazságot. Ez nemcsak arra jó mód, hogy ön tájékozottabbá váljon, de lehetőség arra is, hogy önkéntesként segítse a CCHR-t abban, hogy másokhoz is eljuttassa az igazságot. Segíthet bármiben a promóciótól a tárlatvezetésen át a recepción való munkáig, szemináriumok tartásában, de egyéb feladatokban is.

Ha szeretné tudni, hogy hol lesz a következő kiállítás a saját területén, és hogyan csatlakozhat hozzánk, kérjük, keressen minket.


VESSÜNK VÉGET A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKNEK!

Nonprofit mentális egészségügyi figyelőszervezetként a CCHR tagsági díjakra és adományokra támaszkodik, hogy végrehajtsa küldetését: megszüntetni a pszichiátriában zajló emberi jogi visszaéléseket és megtisztítani a mentális gyógyítás területét. Hogy része legyen a világ legnagyobb mozgalmának, amely a mentális egészségügy reformját tűzte ki célul, csatlakozzon ahhoz a csoporthoz, amely eddig több mint 180 olyan törvény megalkotásában segédkezett, amelyek védik az állampolgárokat a pszichiátriai visszaélésektől.

LETÖLTÉSEK