ANTIPSZICHOTIKUMOK – HIRTELEN HALÁL

2005 és 2011 között az antipszichotikus szerek használatának aránya az amerikai hadseregben 1100%-kal nőtt – ez messze meghaladja a polgári lakosság körében megfigyelt ide vonatkozó értékeket.

Hét különböző ország, valamint az Európai Unió összesen 55 figyelmeztetést adott ki az antipszichotikus szerek káros mellékhatásairól, többek között:

  • 12 halálra/hirtelen halálra vonatkozó figyelmeztetést
  • 11 szívproblémákra vonatkozó figyelmeztetést
  • 6 elvonási tünetekre vonatkozó figyelmeztetést
  • 6 görcsökre, rohamokra és remegésre vonatkozó figyelmeztetést
  • 5 cukorbetegségre vonatkozó figyelmeztetést

http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/antipsychoticsideeffects

A Seroquel antipszichotikum különösen érintett a háborús veteránok szívmegállásaival és hirtelen halálaival kapcsolatban. A katonák „Serokill” néven ismerik („kill” = megöl), és a pszichiáterek gyakran írják fel álmatlanság kezelésére, pedig ilyen jellegű használatát az USA Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatósága nem is engedélyezte. Nem mintha más antipszichotikumok előnyösebbek lennének – egy közelmúltbeli tanulmány a New England Journal of Medicine-ben arról számol be, hogy minden ilyen besorolású szer megkétszerezi a hirtelen szívmegállás kockázatát.

És amikor ezeket a szereket a katonaságnál sok embernek adják, akkor az, ami kezdetben csak veszélynek tűnik, széles körű tragédiához vezethet. Dr. Fred Baughman, Jr., neurológus vizsgálatai szerint mintegy 351 katona halt meg szívmegállás következtében, miután antipszichotikumokat és antidepresszánsokat tartalmazó drogok keverékét fogyasztottak. Ez a jelenség nem véletlen egybeesés, ha összevetjük egy 2004-es tanulmánnyal, amely az amerikai katonák soraiban 1997 és 2001 között csak 59, gyakorlatozás közben előforduló nem-traumás, szívvel összefüggő halálesetet talált.

Mégis, a látszólag lépten-nyomon előforduló, megmagyarázhatatlan halálesetek ellenére a pszichiáterek rekordmennyiségű antipszichotikumot írnak fel, például Seroquelt. 2001 és 2011 között az Egyesült Államok Veteránügyi Minisztériuma és a Védelmi Minisztérium több mint 850 millió dollárt költött Seroquelre – ez egy újabb hatalmas profitszerző ágazat a pszicho-gyógyszeripar számára, az aktív állományban lévő katonák és a veteránok rovására.

LETÖLTÉSEK