ALTERNATÍV LEHETŐSÉGEK

A pszichiáterek nem tájékoztatják az embereket arról, hogy rengeteg biztonságos és hatékony, pszichiátriamentes megoldás létezik a mentális és érzelmi problémákra.

Bár az élet – esetenként nyomasztó mértékben – tele lehet problémákkal, fontos tisztában lenni azzal, hogy az ember rosszul dönt, ha a pszichiátriát választja, tudománytalan diagnózisaival és veszélyes kezeléseivel. A leggyakoribb kezelési módszerük, a pszichiátriai szerek, csupán kémiailag elkendőzik a problémát és a tüneteket, ám nem képesek, és soha nem is lesznek képesek az életbeli problémák megoldására. Amint a szer hatása elmúlik, az eredeti probléma ismét előkerül, sőt lehet, hogy ekkor még súlyosabb formában jelentkezik. Bár a pszichiáterek megoldásként állítják be szereiket az életbeli problémákra, hosszú távon csupán rontanak a helyzeten.

A valódi megoldás az lenne, ha először alaposan informálódnánk a pszichiátriai kezelésekkel, különösen a tudatmódosító szerekkel kapcsolatban. Részletes információt a mellékhatásokról a www.cchrint.org/psychdrugdangers oldalon talál (angolul).

Ha tehát nem a pszichiátriai kezelés a megoldás, akkor mi?

A szakértők szerint a mentális problémákat megtapasztaló emberek többsége valójában olyan, nem pszichiátriai rendellenességtől szenved, amely érzelmi stresszt okozhat.

Emellett elmehet egy kompetens (nem pszichiáter) orvoshoz is alapos kivizsgálásra, és ennek során megnézik, nincs-e olyan sérülése vagy betegsége, amely érzelmi stresszt okozhat.

Önön múlik, hogy kitart-e az álláspontja mellett – végül is, az ön egészsége forog kockán. Ha az orvosa nem tud vagy nem hajlandó ilyen vizsgálatot elvégezni, akkor kérje meg, hogy utalja be valaki máshoz, aki meg tudja csinálni.

Ahogy Malcolm Hooper neurológus professzor, az Öbölháborús Brit Veteránok Egyesületének vezető tudományos tanácsadója javasolta: „Minden testi tünetet, minden tünetet meg kell vizsgálni, hogy testi eredetű-e, mielőtt az illetőt pszichiátriai kezelésnek vetnénk alá. És ha ezt nem teszik meg, nagy valószínűséggel a személyt, akinek valójában testi baja van, helytelenül pszichiátriai betegnek bélyegzik.”

Ha abba akarja hagyni a pszichiátriai szerek szedését, nagyon fontos, hogy egy képesített, kompetens orvos felügyelete mellett tegye.

Alternatív lehetőségek (angolul): http://www.cchrint.org/alternatives/

Részlet olyan katonai szakértők beszámolójából, akik pszichiátriamentes módszerekre törekszenek:

  • „A legfontosabb, amit a katonáknak és az állítólagos „mentális betegségben” szenvedőknek tudniuk kell, az, hogy van remény. Van remény. Vannak megoldások. Vannak lehetőségek, amik segíthetnek visszakapni az életét. Hogy ne legyenek öngyilkos gondolatai. Hogy ne kelljen megválnia az életétől, hanem visszakaphassa azt. Hogy megtisztítsa a testét. Hogy újra az az ember legyen, aki egykor volt. Mindig minden szituációra van megoldás, csak keresni kell, de nem a pszichiátriai szerekben.” – Dr. Edward F., III-as csoport, a Global Healing Center alapítója és vezérigazgatója, leszerelt katona
  • „Azt akarom, hogy ezek a katonák tudják, hogy vannak, akik valóban segíteni akarnak. És azt is akarom, hogy tudják, továbbra is hangoztatni fogjuk az igazságot ezekkel a szerekkel kapcsolatban, és hangoztatni fogjuk, hogy véget kell vetni a használatuknak. Joguk van megkapni a megfelelő kezelést. És joguk van az emberi bánásmódhoz. Nincs helye többé ilyen kísérletezésnek és visszaélésnek a pszichiátriai közösség részéről. Azt akarom látni, hogy ezek a katonák megkapják a nekik kijáró tiszteletet, amit igazán megérdemelnek.” – Joyce Riley, hivatásos ápoló, az Amerikai Légierő századosaként szolgált a Sivatagi Vihar hadművelet támogató csapatában
  • „Azokhoz a katonákhoz szólva, akik még a seregben szolgálnak: mielőtt bevesztek bármilyen orvosságot, kérlek olvassátok el a tájékoztatót a mellékhatásokról! És legyetek tudatában, hogy ez valószínűleg nem megoldás, és hogy akadályozni fog benneteket abban, hogy azt tegyétek, amit kell, szolgáljátok és szeressétek a körülöttetek lévő embereket, és ti is visszakapjátok ezt a szeretetet, és próbáljátok megosztani ezt katonatársaitokkal.” – Joel Kort, leszerelt tengerészgyalogos tizedes, szanitéc a szárazföldi haderőnél
  • „Mi tehát a megoldás? Megszabadulni a pszichiátriától a mentális egészségügyben. Ne legyenek többé felelős pozícióban... Miért nincs még a pszichiátria leváltva a parancsnoki beosztásából? Miért nincs elbocsátva, kidobva a katonaságtól? Ha ez történne bármilyen magáncégnél, amely kudarcot kudarcra halmoz, a vezetőség távozásra kényszerülne.” – Bart Billings, PhD, nyugalmazott alezredes és volt katonai pszichológus
LETÖLTÉSEK