LÉPÉSEK, AMELYEKET MEGTEHET

A CCHR kampánya, amelynek célja az emberi jogok és méltóság helyreállítása a mentális egészségügy területén, egyre nagyobb sikert arat. Ez nem kis mértékben azon érintett állampolgárok, egészségügyi dolgozók, fogyasztók, csoportok és szervezetek hozzájárulásának köszönhető, akik világszerte segítik a CCHR akcióit. A következő, eredményesnek bizonyult lépéseket teheti:

1. VÉDJEN MEG MÁSOKAT A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKTŐL: Mutassa meg ezt a dokumentumfilmet barátainak, kollégáinak, családtagjainak és olyanoknak, akik a pszichiátria áldozatául estek. Látogasson el a www.cchr.org.hu/vets oldalra, ahol további információkat kaphat arról, hogy a katonák és a veteránok hogyan védelmezhetik magukat és másokat.

2. JELENTSEN MINDEN PSZICHIÁTRIAI BŰNTETTET ÉS VISSZAÉLÉST: Ha ön, egy kollégája, családtagja vagy barátja tudatában van valamilyen pszichiátriai bűntettnek vagy visszaélésnek (például: testi bántalmazás, gondatlanságból elkövetett bűncselekmény, jogtalan elzárás vagy csalás), fel tudja jelenteni a bűntettért felelős pszichiátert a rendőrségen. Az interneten is jelentheti a visszaéléseket és műhibákat: cchr.org.hu/jelent Ha nincs elegendő bizonyíték bűnügyi visszaélésre, akkor polgári panaszt is benyújthat a Magyar Orvosi Kamarának vagy a felügyeleti szervnek, amely vizsgálatot indít és eljár a hanyagságokkal kapcsolatban. Ha ön a fegyveres erőknél szolgál vagy korábban ott szolgált, és a jogsértő pszichiáter a katonai személyzet tagja, kérdezze meg az egészségügyi osztályt, hogy milyen módon nyújthat be büntető- vagy polgári jogi panaszt. Küldje el a panasz másolatát a CCHR magyarországi szervezetének: info@cchr.hu.

3. ALAKÍTSON CSOPORTOT: Alakítson vagy támogasson PTSD-vel vagy más „mentális zavarral” diagnosztizált veteránokból álló csoportot, és orvosi (nem pszichiátriai) felügyelet mellett segítsenek egymásnak lejönni a pszichiátriai szerekről. Ezt soha ne próbálja meg orvosi felügyelet nélkül! Az angol nyelvű www.cchrint.org/psychdrugdangers oldalon információkhoz juthat a pszichiátriai szereket felsoroló egyedülálló adatbázisunkból. Az adatbázis keresési lehetőséget biztosít, és ismerteti e szerek veszélyes mellékhatásait. Tájékoztasson másokat is erről a szolgáltatásról. Az alternatív megközelítésekről szóló magyar nyelvű anyagot letöltheti itt: www.cchr.hu/magyar-kiadvanyok.html

4. TEGYEN JELENTÉST A SZEREK KÁROS HATÁSAIRÓL: A leszerelt vagy aktív állományban lévő katonáknak, a családtagjaik vagy barátaik jelentsék a tudatmódosító szerek minden káros hatását a háziorvosuknak, más orvosoknak, de ezen felül az országos gyógyszerügyi hatóságnak is. Csakis a szerek összes mellékhatásának bejelentése által fog fény derülni a pszichiátriai gyógyszerezés minden veszélyére. Magyarországon töltse le a www.ogyi.hu/dynamic/bejelentolap_sargalap2.pdf című dokumentumot ezeknek a káros hatásoknak a bejelentéséhez, vagy további információkért ezekről a szerekről, lépjen be a cchrint.org/psychdrugdangers oldalra. (Az USA-ban a www.fda.gov/medwatch oldalon található a jelentési ív.)

5. JELENTSE A PSZICHIÁTRIA OKOZTA KÁROKAT VAGY A PSZICHIÁTRIAI KÍSÉRLETEKET: Ne vegyen részt semmilyen pszichiátriai kísérletben, mert ezek gyakran testi károsodásokat eredményezhetnek. Sok esetben olyan „diagnózis” kezelését célozzák, amelyet a pszichiáterek nem tudnak fizikai bizonyítékokkal alátámasztani. Óvakodjon például minden agyi beavatkozó eljárástól, mint például az elektrosokk-terápia (elektrosokk vagy ECT), mély agyi stimuláció (DBS), vagus ideg stimuláció (VNS), transzkraniális mágneses stimuláció (TMS), ismétlődő transzkraniális mágneses stimuláció (rTMS) és hasonlók. Gyakran akkor javasolják, amikor más pszichiátriai kezelés már kudarcot vallott. A hiba azonban nem a betegben van – ő nem „terápiarezisztens”. A hiba a pszichiátert terheli, aki nem tud diagnosztizálni. Minden ilyen kezelést jelentsen be a CCHR-nak e-mailen: info@cchr.hu

6. KÉRJEN JOGI SEGÍTSÉGET: A pszichiátriai visszaélések áldozatai és családtagjaik pert indíthatnak az elkövető pszichiáter vagy mentális egészségügyi dolgozó ellen, ha az illető hibás diagnózist állít fel, illetve ha az általa elrendelt szer vagy kezelés károsodást vagy halált okoz. Kártérítési pert is indíthat a pszichiáter ellen. Ebben az esetben forduljon ügyvédhez. A CCHR-ral felveheti a kapcsolatot további információkért is: info@cchr.hu

7. PEDAGÓGUSOK VAGY TRÉNEREK: Szemináriumokat tarthat, és felvilágosíthat másokat a pszichiátriai szerek veszélyeiről, ha megrendel egy ingyenes Rejtett ellenség oktatócsomagot. A csomag tartalmaz egy Tanári kézikönyvet, A rejtett ellenség dokumentumfilm egy példányát és más anyagokat, amelyek világos útmutatásokat adnak profi és hatékony szemináriumok tartásához.

8. TERJESSZE A CCHR DOKUMENTUMFILMJEIT: Szerezze be, és terjessze széles körben másoknak a CCHR oktatási dokumentumfilmjeit. Ezek a dokumentumfilmek kiválóságukkal már több díjat is kiérdemeltek, és világszerte sok millió embert tájékoztattak a pszichiátriai diagnózisok és drogok veszélyeivel, továbbá a kártékony pszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban, amelyek mind híján vannak a tudományos ismérveknek és egyéb egészségügyi elvárásoknak.

9. KERESSE FEL A CCHR-MÚZEUMOT: A „Pszichiátria: A halálipar múzeum”, amely a CCHR nemzetközi központjában található a 6616 Sunset Blvd. Los Angeles, CA 90028 címen, bemutatja az igazságot erről a profitéhes, korrupt és erőszakos iparról, amelynek működését csak megbélyegzés, halál és pusztulás kíséri. Kérjük, hogy tanulói csoportok látogatásához előre egyeztessen velünk időpontot. Minden látogatót szívesen látunk a hét minden napján. A belépés és a parkolás ingyenes. Hívja a +1 (800) 869-2247 számot további információért. Bejárhatja az online Halálipar Múzeumot – ez a teljes 3D-s virtuális túra minden audiovizuális bemutatót tartalmaz. Ehhez menjen a hu.cchr.org/museum weboldalra.

10. TÁMOGASSA AZ ÜGYET: A CCHR az adományoknak és tagságoknak köszönhetően képes arra, hogy ingyenes szolgáltatásokat nyújtson a nagyközönségnek és felvilágosító kampányokat folytasson. A CCHR egy nonprofit közhasznú szervezet, amely kifejezetten a pszichiátria visszaéléseinek megszüntetése mellett kötelezte el magát. Ha ön adományt ad a CCHR-nak, azzal a mentális egészség területének megreformálásáért küzdő leghatékonyabb és legelkötelezettebb emberi jogi szervezetet segíti. Keresse fel a cchrint.org/cchrint-donate weboldalt!

LETÖLTÉSEK